Malezya'dan Çin'e sınırlı vize muafiyeti

Malezya'dan Çin'e sınırlı vize muafiyeti

PEKİN (AA) - Malezya'nın Çin vatandaşlarına sınırlı vize muafiyeti uygulama kararı Pekin yönetimince memnuniyetle karşıladı.Şinhua ajansının haberine...

PEKİN (AA) - Malezya'nın Çin vatandaşlarına sınırlı vize muafiyeti uygulama kararı Pekin yönetimince memnuniyetle karşıladı.

Şinhua ajansının haberine göre, Malezya'nın Çin vatandaşlarına yönelik 15 güne kadar turistik ziyaretlerde vize muafiyeti uygulaması 1 Mart'ta yürürlüğe girecek ve 2016 sonuna kadar geçerli olacak.

Malezya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Ahmed Zahid Hamidi'nin Çin temaslarında bir araya geldiği Çin Kamu Güvenliği Bakanı Guo Şıngkun, yeni vize uygulamasında Malezya ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bakan Guo ayrıca, iki ülkenin işletmeleri, enstitüleri, vatandaşların yasal hakları ve güvenliği koruma alanlarında işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu.

Hamidi de, Malezya'nın bir çok alanda Çin ile işbirliğini güçlendirmek istediğini dile getirdi.

Malezya Başbakanı Necip Rezzak, ülkedeki turizmi canlandırma adına geçen hafta Çin vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanacağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :