Malezya'da muhalefet milletvekillerinden protesto

Malezya'da muhalefet milletvekillerinden protesto

Muhalefet milletvekilleri Halkın Adaleti Partisi Genel Sekreteri Ramli'nin serbest bırakılması için yürüdü.

 Malezya'da muhalefet milletvekilleri, gözaltına alınan Halkın Adaleti Partisi (PKR) Genel Sekreteri Rafizi Ramli'nin serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

Channelnewsasia’nın haberine göre, Ramli'nin serbest bırakılmasını talep eden muhalefet milletvekilleri, başkent Kuala Lumpur'da parlamentodan Emniyet Müdürlüğüne yürüdü.

Yaklaşık 50 kişilik grup, Rafizi Ramli'nin bir an önce serbest bırakılması taleplerini yazılı olarak Emniyet Müdürlüğüne sundu.

PKR Genel Sekreteri Rafizi Ramli, Malezya'da yolsuzluk skandalında bahsi geçen Malezya Kalkınma Fonu ile ilgili gizli bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmasının ardından yasayı çiğnediği suçlamasıyla salı günü parlamentodan ayrılırken gözaltına alınmıştı.

Gösteriye katılan PKR milletvekili Johari Abdül, "Polisin milletvekili haklarına saygılı olmasını bekliyoruz." dedi.

Emniyet Müdürlüğü dün Ramli'nin üç gün gözaltında tutulacağını açıklamıştı.

Malezya Kalkınma Fonu 2009 yılında Başbakan Necip Rezak tarafından kuruldu. Fonun çok borçlanması ve Başbakan Rezak'ın şahsi hesabına yatırılan parayla ilgili olarak parlamento, Başsavcılık ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumu soruşturmalar yapmıştı.

Başsavcılık Rezak'ın hesabına yatırılan paranı, Suudi bir ailenin gönderdiğini ve herhangi bir yolsuzluk bulgusuna rastlanmadığını bildirmişti.

Öte yandan konuyla ilgili bir yılı aşkın süredir ulusal ve uluslararası basında çeşitli iddialar gündeme getiriliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler