Malezya'da "Dünya Başörtüsü Günü" kutlandı

Malezya'da "Dünya Başörtüsü Günü" kutlandı

SHAH ALAM (AA) - Malezyalı kadınlar, "Dünya Başörtüsü Günü" etkinliğinde bir araya geldi.Shah Alam kentinde düzenlenen etkinlikle kutlanan "Dünya Başörtüsü...

SHAH ALAM (AA) - Malezyalı kadınlar, "Dünya Başörtüsü Günü" etkinliğinde bir araya geldi.

Shah Alam kentinde düzenlenen etkinlikle kutlanan "Dünya Başörtüsü Günü”nde, başörtüsü ve tesettürün İslam açısından önemi vurgulanarak, dünyada başörtüsü yasaklarının kaldırılması çağrısı yapıldı.

Etkinlik kapsamındaki konferansta, başörtülü kadınların daha güçlü olması ve sosyal yaşamda daha fazla rol alması gerektiği tartışıldı.

Programı organize eden Başörtülü Kadınlar Hareketi üyeleri, başörtüsü ve tesettür konulu etkinliklerin farklı formatlarla devam edeceğini açıkladı.

Başörtülü Kadınlar Hareketi üyesi Hindu Bkay Nair, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde bazı insanların başörtüsüne karşı olumsuz bakış açılarının bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Müslüman olmayan bir kadın olarak bu olumsuz bakış açısının yanlış olduğunu göstermek için bu hareket içerisinde yer alıyorum. Bu desteğimi göstermek için de bugün başörtüsü ve tesettürlü kıyafetler giydim. Başörtüsünün kesinlikle yanlış birşey olmadığını düşünüyorum. Müslüman kadınlar başörtüsünü tamamen inançları doğrultusunda kullanıyor. Bu hareketi desteklemeleri için birçok insana ulaşmayı hedefliyorum.”

Hrıstiyanlıktan Müslümanlığa geçen Shaly Nzeita de Müslüman olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Kimsenin baskısıyla Müslüman olmadım. İslam dinini seçmeden önce çok savunmasız ve kaybolmuş hissediyordum ancak kafamdaki belirsiz soruların cevaplarını Kur'an-ı Kerim okumaya başladığımda aldım. Bu duyguyu tarif edemem. Bugün burada nasıl Müslüman olduğumu anlatarak bu etkinliğe destek olmak istedim.”

Etkinlikte başörtüsü ve tesettür defilesi ile başörtüsü bağlama dersi düzenlendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler