Malatya'da yangın ve deprem tatbikatı

Malatya'da yangın ve deprem tatbikatı

AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği Malatya Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında mahsur kalan bir hastayla, deprem nedeniyle çöken bir binanın altında kalan vatandaş kurtarıldı

MALATYA (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığı ekiplerinin Malatya Devlet Hastanesindeki yangın ve deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Malatya Devlet Hastanesi işbirliğinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği 6,5 şiddetindeki deprem ve deprem sonrası meydana gelen yangında arama kurtarma faaliyetleri yapıldı.

Tatbikat kapsamında AFAD ekipleri hastanenin binasında mahsur kalan bir yaralıyı, itfaiye ekipleri de bir vatandaşı bulundukları yerden indirdi.

AFAD ekiplerinin deprem sonrası çöken bir binanın altında kalan vatandaşı yer belirleme cihazıyla tespit ederek kurtardığı görüntülere sahne olan tatbikatta, UMKE ekipleri de yaralı vatandaşları sedyelerle taşıdı.

İtfaiye ekipleri ve hastane personeli de yangın söndürme tüpleriyle senaryo gereği çıkarılan yangına müdahale ederek, söndürdü.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Vahap Boztepe, burada yaptığı açıklamada, tatbikatların önemine işaret ederek, "Tatbikatta emeği geçen hastane yönetimine, sivil savunma uzmanı arkadaşlarımıza, UMKE, 112 sağlık ekibine, AFAD ve itfaiye ekibine teşekkür ediyorum. Her bireyin bu tür tatbikatlardan ders alması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Erhan Berk, tatbikata katılanlara teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :