Malatya'da toplu açılış töreni

Malatya'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Türkiye'nin siyasi ve ekonomik krizlerle, kavgayla, çekişmelerle dolu bir sistemle yoluna devam etme imkanı kalmamıştır"- Akıl, izan ve vicdan sahibi herkes Türkiye'nin 14 yılda her alanda yazdığı başarı hikayesini takdir ediy

MALATYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin siyasi ve ekonomik krizlerle, kavgayla, çekişmelerle dolu bir sistemle yoluna devam etme imkanı kalmamıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış töreninin yapıldığı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki meydanda halka hitap etti.

Erdoğan, Türkiye'de son dönemde atılan adımlarla kişi başına milli gelirin yükseldiğini ve gayri milli safi hasılanın 856 milyar dolar olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanını bölünmüş yollarla, köprülerle, hızlı tren hatlarıyla, havalimanları ile donattıklarını aktaran Erdoğan, AK Parti iktidara gelmeden önce 25 olan havalimanı sayısının 59'a yükseldiğini ifade etti.

Ülkenin nereden nereye geldiğini, istismar değil, hizmet siyasetinin ne demek olduğunu en iyi Malatya'nın bileceğine dikkat çeken Erdoğan, Malatya'ya yapılan yatırımları anımsattı.

Malatya'nın 36 kilometre olan bölünmüş yolunu 373 kilometreye çıkardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte bunun için 'evet.' Şimdi de 6 bölünmüş yol projemizin yapımı devam ediyor. Sivas-Malatya hızlı tren projemizle ilgili altyapı çalışmaları devam ediyor. Malatya-Elazığ hızlı tren hattının proje ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Malatya Havalimanı'nı büyüttük, hamdolsun yetmiyor Malatya'ya. Malatya'nın refah düzeyi yükseldi. Malatyalı çiftçilerimize sadece geçen yıl 194 trilyon lira tarımsal destek ödemesi yaptık. Akıl, izan ve vicdan sahibi herkes Türkiye'nin 14 yılda her alanda yazdığı başarı hikayesini takdir ediyor, imrenerek bakıyor. Kandil'deki ondan anlamaz ki onunla beraber hareket edenler ondan anlamaz ki. Bakıyorsun ana muhalefet de bunlardan anlamıyor zaten."

- "Güçlü Türkiye'yi inşa etmenin çabası içindeyiz"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemi anımsatan Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki zatın Sosyal Sigortalar hastanelerinin başında olduğu zamanı rahmetli Savaş Ay'ın programında izlediniz, değil mi? Hastaneye o zaman sağlam gir, hasta çıkarsın ama şimdi hastanelerimiz modern. Hala birileri eski Türkiye'den bahsediyor, onlar varsın konuşadursun, biz yeni, büyük, güçlü Türkiye'yi inşa etmenin çabası içindeyiz. Milletimiz ile bu yolda emin adımlarla yürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin yeni bir yol ayrımında bulunduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep birlikte şu gerçekleri tartışmamız ve ona göre de bir karar vermemiz gerekiyor. Türkiye daha öncesinden başlayarak ama özellikle cumhuriyet tarihi boyunca hep bir yönetim sistemi tartışması yaşamıştır. Tek parti dönemini bir kenara bırakıyorum, çünkü orada milletin iradesi söz konusu değildir. O zaman ne vardı? CHP vardı, hatırlayın. O dönemde, gençler bilmeyebilir, bunu bilin, çok önemli, siyasi partinin il başkanı CHP'nin neyiydi o zaman? Valiydi. Şimdi böyle bir şey konuşabilir miyiz? Bunlar bir de demokrasiyi konuşuyor, bunların demokrasiyle falan alakası yok. Asıl diktatör bunlar, bunlar bizim cumhuriyetimizi gölgelediler. Çok partili hayat geçtiğimiz dönemden itibaren belli aralıklar haricinde hep darbeyle, muhtırayla, siyasi çalkantılarla... Ekonomik krizler yaşadık. Bu yüzden İkinci Dünya Savaşı sonrası ekonomik kalkınma yarışına benzer şartlarda başladığımız pek çok ülkenin gerisinde kaldık. Demokraside ve ekonomide yaşadığımız kayıpların faturasını hep milletimiz ödedi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin son 14 yılda kavuştuğu istikrar ve güven ortamının yönetim sisteminin ürünü olmadığını, milletin verdiği destekle sağladıkları istisnai bir dönem olduğunu ifade etti.

"Türkiye'nin siyasi ve ekonomik krizlerle, kavgayla, çekişmelerle dolu bir sistemle yoluna devam etme imkanı kalmamıştır." diyen Erdoğan, Türk ile Kürt'ün, Alevi ile Sünni'nin birlikte yaşadığı, Türkiye'nin tüm farklılıklarını, tüm güzelliklerini bağrında toplayan Malatya'nın, o karanlık günlere dönme ihtimalini bile düşünmek istemeyeceğini bildirdi.

Erdoğan, "Hamido gibi bir yiğidi teröre kurban veren, Ahmet Kaya gibi bir değeri yurt dışına gitmek zorunda kalan bu şehir bir daha aynı sıkıntıları yaşamamalıdır. Yapılması gereken, ülkenin ihtiyaçlarına, milletin özlemlerine uygun bir yönetim sistemini getirmektir. Biz diyoruz ki bu sistemin adı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir." diye konuştu.

Ülkenin ihtiyacı, milletin arzusunun güçlü bir yürütme organı ile kendi işine odaklanmış yasama ve yargı organlarından oluşan bir Türkiye olduğuna vurgu yapan Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın hayalinin de böyle bir Türkiye olduğunu, Özal'ın hayalini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını sözlerine ekledi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler