Malatya'da ağır hasarlı binaya 'sağlam' raporu mu verildi?

Malatya'da ağır hasarlı binaya 'sağlam' raporu mu verildi?

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığı iddia edilen bir binaya hasarsız raporu verildiğini ileri süren esnaf yetkililerden yardım istedi.

Malatya'nın Battalgazi İlçesine Bağlı Şıkşık Mahallesi'nde esnaflık yapan Aziz Demirhan 6 Şubat depremlerinde işyerlerinin ağır hasar aldığını iddia ederek, daha önce hasarlı şeklinde raporlanan işyerlerine son olarak hasarsız raporu verdiğini kaydetti.

MAĞDUR OLDUK

Mağdur olduklarını ifade Demirhan, "Depremi Malatya'da yaşadık. Esnaflık yapıyorum binamıza ilk olarak az hasarlı, sonra orta hasarlı en son da ise ağır hasarlı dediler sonra gelip yeninden baktılar hasarsız diye rapor yazdılar. Bende esnaflık yapıyorum yan binamız yıkım esnasında kolonlar zarar gördü yeniden kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

BİNAMIZ İNCELENSİN

Esnaf Aziz Demirhan'ın eşi Bedriye Demirhan ise "İş yerimiz ağır hasarlı ama sistem üzerinde hasarsız olarak geçiyor. Konteyner çıkmıyor müşterilerimiz gelmiyor kira fiyatımız artı. Yetkilere sesleniyorum binamız yeniden incelensin" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.