Maksat miktar değil, maksat piyasalar canlansın

Maksat miktar değil, maksat piyasalar canlansın

Yükselen döviz artışı karşısında geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dövizleri Bozdurun’ çağrısı büyüyerek devam ediyor.

Düzenledikleri çeşitli kampanyalarda destek veren esnaflar vatandaşın ilgisini çektiğini fakat yeterli düzeyde döviz bozdurulmadığını söylediler. Bir haftadır dövizini bozdurana bedava bardakta mısır verdiklerini söyleyen Kültürpark esnaflarından Mustafa Akçam, “Birçok vatandaşın yapılan kampanyalara destek için fazladan alışveriş yapıyor. Kampanyayı başlattığımızdan bu yana birçok vatandaştan takdir alıyoruz. Bunların yanında küçük miktarda döviz bozduran vatandaşlarımız var. Fakat bu miktar ülkemiz için yeterli değil. Bizim düzenlediğimiz kampanyalarda maksadımız miktar değil, ülkemizin piyasasını canlandırmak” dedi.

DÖVİZCİLER BEKLENEN ETKİYİ GÖRMEDİ!

Konya esnafının döviz bozdurma kampanyasının piyasaları hareketlendirdiğini fakat yeterli düzeyde olmadığına dikkat çeken Kök Döviz Sahibi İbrahim Öksüz yüklü miktarda döviz bozdurulmadığını söyledi. Döviz kurlarının yükselmesine tüm ülke olarak engel olunması gerektiğini ifade eden Öksüz,Türkiye’nin diğer gelişen ülkeler arasında negatif olarak ayrıştığını söyledi. Döviz yükselişinin tüm ülke vatandaşları olarak önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Öksüz, “herkes üzerine düşeni yapmalı” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket