Makedonya'da 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi başladı

Makedonya'da 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi başladı

ÜSKÜP (AA) - Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongresi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te...

ÜSKÜP (AA) - Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongresi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.

Üsküp'teki bir otelde düzenlenen kongrenin açılışına Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako'nun yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bakan Çako, burada yaptığı konuşmada, IBU'nun ülkedeki eğitim sistemine önemli katkılar sunduğunu belirterek yeni açılacak kampüsüyle de başarılarına devam edeceğine inandığını söyledi.

Bakanlık ve hükümet olarak IBU'ya tam destek taahhüdünde bulunan Çako, "Ülkelerimiz, bölgemiz ve dünyamız yeni gerçeklere, imkanlara ve zorluklara uyum sağladığı önemli bir dönemde, ülke ve halklarımızın lider nesilleriyiz." şeklinde konuştu.

- 25 ülkeden 50 öğrenci katılıyor

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu da burada yaptığı açıklamada, IBU öğrencilerinin hazırlamış olduğu özgün bir çalışma aracılığıyla 25 ülkeden 50 öğrenciyi bir araya getiren bir öğrenci projesine ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Bu yılki kongrenin ana temasının üniversitenin öğrencileri tarafından belirlendiğini aktaran Kocayusufoğlu, "Bu seneki konu liderlik, liderlikteki zorluklar ve başarılar. Öğrencilerimiz kendilerinin lider olduklarını ispatlamışlar." dedi.

Kocayusufoğlu, kongreye katılımın her yıl arttığına dikkati çekerek "Azerbaycan'dan Pakistan'a, Tayvan'dan Ukrayna'ya, Balkan bölgesinden öğrencilerimiz de var." diye konuştu.

''Çağdaş Liderlik: Zorluklar ve Fırsatlar'' konulu 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :