Mahkumlar ve gardiyanlar ile yoldan geçenler arasında kavga

Mahkumlar ve gardiyanlar ile yoldan geçenler arasında kavga

Antalya'daki Elmalı Açık Ceza İnfaz Kurumu önünden geçen bir aile ile mahkumlar ve infaz koruma memurları arasında çıkan kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Elmalı ilçesinde yoldan geçen kişilerle yarı açık cezaevinde kalan mahkumlar ile infaz koruma memurları arasında çıkan kavgayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, dün saat 16.30 sıralarında Elmalı Açık Ceza İnfaz Kurumu önündeki yoldan geçen bir aracın cezaevi önünde durduğu, araçtan N.E, eşi F.E, çocukları H.E. ile G.E'nin indiği ve bu kişilerle mahkumlar arasında tartışma yaşadığı belirtildi.

Tartışmanın sebebinin her iki tarafça farklı şekilde ifade edildiği kaydedilen açıklamada, tartışmaya son vermek amacıyla infaz koruma memurları A.Ö, M.Ö. ve İ.A'nın olaya müdahil olduğu ifade edildi.

Araçtan inen kişilerle infaz koruma memurları arasında tartışma ve arbedenin yaşandığına dair bilgi alındığı belirtilen açıklamada, "Yaşanan sürece mahkumların araçtan inen şahıslara taş ve benzeri şeyler atarak dahil oldukları, bu şahısların da karşılık verdiği, sonrasında bazı mahkumların cezaevi tellerini aşarak yol kenarına kadar çıktıkları şeklinde ulaşan bilgiler nedeniyle olay bir bütünü ile Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca araçtan inen kişiler ile infaz koruma memurları arasında yaşanan olay hakkında ayrı, mahkumlarla arasında yaşanan olay hakkında ayrı adli soruşturma kayda alınmıştır. Bundan başka görev sınırları ile ilgili değerlendirme yapmak üzere ilgili infaz koruma memurları hakkında, eylemleri ile ilgili değerlendirme yapmak üzere mahkumlar hakkında gerekli idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, adli ve idari tüm soruşturmaların hassasiyetle yürütüleceği ve yaşanan sürecin en iyi şekilde aydınlatılması için gereğinin yapılacağı vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler