Mahalle sakinlerinin iftarda buluştu

Mahalle sakinlerinin iftarda buluştu

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Bağlarbaşı Mahallesinde oturan vatandaşlar, sokakta kurulan iftar sofrasında bir araya geldi. Mahalle sakinlerinden...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Bağlarbaşı Mahallesinde oturan vatandaşlar, sokakta kurulan iftar sofrasında bir araya geldi.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Demircan ve Tahsin İlkdoğan'ın organizesi ile bu yıl ilki düzenlenen iftar programına mahalle halkı ilgi gösterdi.

İbrahim Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının tüm güzellikleri ile devam ettiğini belirterek, bu yıl ilki düzenlenen iftar yemeğini her yıl yapmayı düşündüklerini söyledi.

Kaybolmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerinin ramazan ayı vesilesiyle yeniden canlandırmayı amaçladıklarını ve ramazanın bereketiyle geldiğini belirten Demircan, komşularla iftar yapmanın ve iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

İftar için günler öncesinden kadınların özenle yemek hazırladığını belirten Demircan, iftar saatinde yemeklerin masalara servis edildiğini kaydetti.

Her yaştan mahalle sakininin birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Demircan, yoğun iş temposu nedeniyle görüşemedikleri komşularıyla iftar vesilesiyle sohbet etme fırsatı bulduklarını belirterek, bu tür etkinliklerin örnek olması temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler