Maden ocağındaki heyelan

Maden ocağındaki heyelan

Siirt'in Şirvan ilçesinde heyelanın meydana geldiği özel maden ocağını işleten şirketin Jeoloji Birimi Sorumlusu Narvan: - "Temmuz ayında yaşanan ve can kaybı olmayan toprak kaymasıyla dün yaşadığımız ve ağır yağmurun tetiklediği toprak kayması ilintisiz

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde heyelanın meydana geldiği özel maden ocağını işleten şirketin Jeoloji Birimi Sorumlusu Kamil Narvan, "Temmuz ayında yaşanan ve can kaybı olmayan toprak kaymasıyla dün yaşadığımız ve ağır yağmurun tetiklediği toprak kayması ilintisiz farklı yerlerde olmuştur." dedi.

Narvan, Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde heyelanın meydana geldiği özel maden ocağı sahasında yaptığı açıklamada, göçüğün yoğun yağıştan kaynaklı olduğunu söyledi.

Temmuz ayında da maden sahasında toprak kayması olduğunu anlatan Narvan, heyelan yerlerinin farklı olduğunu belirtti.

"Arkadaşlarımızı kurtarmak için hızlı hareket etmek durumundayız." diye Narvan, şöyle devam etti:

"Temmuz ayında yaşanan ve can kaybı olmayan toprak kaymasıyla dün yaşadığımız ve ağır yağmurun tetiklediği toprak kayması ilintisiz farklı yerlerde olmuştur. Temmuz ayı heyelanından sonra işletme tatil edilmiştir. 2 ay durarak güvenlik artırmak amacıyla üretim yapmaksızın kazı yapılmıştır. Anlık izleme cihazı getirilerek toprak hareketleri son teknoloji ile çalışma alanına alınmıştır. Temmuz ayındaki toprak kaymasından sonra alt tarafta kazı çalışması yapılmamıştır ve halen yapılmamaktadır. Teknik personel olarak tüm bilgi aktarımı kriz masasına aktarılmaktadır. Kurtarma çalışmaları şu an için birinci önceliğimiz. Buradayız, arama kurtarma çalışmasının başındayız."

- Maden sahasında çatlaklar olduğu iddiası

Temmuz ayında maden sahasında meydana gelen toprak kayması ile alanda çatlakların olduğu yönündeki iddiaları da yanıtlayan Narvan, temmuz ayında yaşanan heyelanda oluşan doğu duvarındaki çatlakları zaman zaman izlediklerini anlattı.

Narvan, "Dolayısıyla güvenlik tedbiri almak için şansımız oluyordu. Anlık izleme cihazı 6 dakikada bir ölçüm yapıyor. Milimetre bazına kadar her türlü yer hareketini size net olarak veriyor. Yalnız dünkü yaşanan olayda anlık bir kayma olmuş. Ne çalışanlar ne de teknik personel kesinlikle bunun farkına varamamışlardır, açıkçası varacak zamanları da olmamıştır." ifadelerini kullandı.

-"Hala canlı bulma umudumuz var"

Şirketin İdari İşler Koordinatörü Mahir Yiğit ise toprak altında kalanların çıkartılması için tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.

"Onların bir an önce çıkarılması için halen devam eden kavgamız var" diyen Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hala canlı bulma umudumuz var. Vardiya değişiminden sonra heyelan oldu. Herhangi bir ihmal yoktur. Toprak bir önceki günkü yağıştan kaynaklanan bir çığ patlaması gibi yukarıdaki yamaç molozlarının bir anda boşalması şeklinde oluşmuştur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler