Macaristan'da süt üreticileri eylem yaptı

Macaristan'da süt üreticileri eylem yaptı

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de süt üreticileri, yasa dışı süt ithalatının sonlandırılması için eylem yaptı.Süt üreticileri,...

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de süt üreticileri, yasa dışı süt ithalatının sonlandırılması için eylem yaptı.

Süt üreticileri, Tarım Bakanlığına bağlı Ulusal Gıda Güvenliği Ofisi önünde toplandı. Burada eylem için getirdikleri inekleri yemleyen süt üreticileri, Tarım Bakanlığı yetkilisine taleplerini belirten dilekçeyi teslim edip basın açıklaması yaptı.

Süt Üreticileri Kurumu Eş Başkanı Miklos Istvanfalvi, yaptığı açıklamada, gelecek günlerde Tarım Bakanlığında çeşitli görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.

Istvanfalvi, ithal edilen sütten vergi kaçırıldığını ve bu yüzden yerel süt üreticilerinin ithal süt ile mücadele edemediğini belirterek son dönemde süt fiyatlarının 110 forintten, 60 forinte düştüğünü söyledi.

Dilekçeyi teslim alan Tarım Bakanlığı yetkilisi Marton Oravecz ise hükümetin süt üreticilerini desteklediğini, ülke genelinde konuyla bağlantılı 8 şirket hakkında soruşturmanın sürdüğünü ve ihtiyaç halinde soruşturmanın genişletileceğini söyledi.

Süt üreticileri, problemlerinin çözülmemesi durumunda gelecek günlerde eylemlerine devam edeceklerini kaydettiler.

Macaristan'da süt üreticileri eylem yaptı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler