Lübnanlı aktivistlerden Türkiye'ye destek kampanyası

Lübnanlı aktivistlerden Türkiye'ye destek kampanyası

Sosyal medyada "Türkiye'yi destekleyen Araplar" başlığı altında bir araya gelen Lübnanlı aktivistler, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı karşısında Türkiye'yi ve politikalarını destekliyor- Kampanyaya dikkati çekmek isteyen aktivistler

BEYRUT (AA) - Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı karşısında Türkiye ve politikalarını destekleyen Lübnanlı aktivistler, sosyal medyada "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" başlığı altında bir araya geldi.

Rusya'nın, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararlarının ardından Lübnanlı aktivistler tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Türkiye ve politikalarına destek için başlatılan kampanyaya ilgi ve katılım artıyor.

Söz konusu sayfada Türkiye'ye destek içerikli yazılar, Türk ürünleri ve Türkiye'deki tarihi ve turistik yerleri tanıtan fotoğrafların yanı sıra ülkenin meşhur yemekleri gibi çeşitli kültürel unsurlar da tanıtılıyor. Aktivistler ayrıca bu platformda Türkiye ile ilgili fotoğraf yarışması düzenleyerek kazananları İstanbul tatili ile ödüllendiriyor.

Kampanyayı düzenleyenlerden Otel Yöneticiliği Bölümü'nde okuyan Lübnanlı üniversite öğrencisi Fecr Yasin (29) AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye sevgi ve desteklerinin sadece Rusya'nın ekonomik yaptırımlarıyla başlamadığını belirten Yasin, Türkiye'nin tüm dünyada mazlumların yanında olduğu ve onların sesini duyurmaya çalıştığı için Türkiye'yi desteklediklerini ve böylece sosyal medya üzerinden "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" başlıklı bir sayfa açtıklarını belirtti.

Sosyal medyada oluşturdukları girişim ile Rusya'nın bölgedeki hamleleri karşısında Türkiye'ye desteğin de bir seçenek olduğunu Arap dünyasına hatırlatmak istediklerini söyleyen Yasin, "Özellikle Arap gençlere Türkiye'yi tanıtmak istiyoruz. Kampanyaya bu yüzden sosyal medya üzerinden başladık. Çeşitli Arap ülkelerindeki gençlerden destek aldık" diye konuştu.

- Türkiye'de çekilen en güzel fotoğrafa İstanbul tatili

Yasin, kampanyaya dikkati çekmek için fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirterek, "Yarışma için Türkiye'nin herhangi bir yerinden fotoğraf göndermek yeterli. Kazanan kişileri İstanbul'a tatile gönderiyoruz" ifadesini kullandı.

Ayrıca sosyal medyadaki paylaşımlarla Arap ülkelerinde satılan Türk mallarını da tanıtmayı amaçladıklarını vurgulayan Yasin, Türkiye ile Arap dünyasındaki ilişkilerin çok derin bir geçmişi olduğunu hatırlattı.

Yasin, Türk ve Arap kültürü, gelenek ve göreneklerinin de kimi zaman iç içe geçtiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Türkiye ile Arapların bağı yeni değil. Ortak tarihimiz ve kültürümüz var. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kucak açmasını ve yaptığı yardımları da unutmamız mümkün değil. Öte yandan Mısır'daki askeri darbe karşısındaki net tutumundan dolayı da Türkiye yönetimini takdir ediyoruz."

Kampanyayı düzenleyenlerden Lübnan Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi okuyan Rim El-Eyyubi (20) ise sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyayla farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Eyyubi, "Herhangi bir tarafa bağlı değiliz. Finansmanımız da yok. Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi kampanyayı başlatmamızın doğrudan bir sebebi. Ancak dolaylı sebepler de mevcut. Örneğin bunlardan biri Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'ye sevgimiz ve ülkenin mevcut siyasetine olan desteğimiz. Bizim de bu başarılı siyasete ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Lübnan'ın çeşitli bölgeleri ile bazı Arap ülkelerinden bir araya gelen 50'den fazla aktivistin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" adı altında başlattığı kampanyada, Türkiye ve izlediği siyasetin desteklenmesi ile Türkiye'nin Arap dünyasına tanıtılarak turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :