Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

Londra'daki İslamofobik terör saldırısı

AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans:- "Kesinlikle hiçbir şey, masum insanlara saldırmayı ve öldürmeyi meşrulaştıramaz. Toplumda ayrım ve bölünme peşinde koşanlar sorumlu tutulmalı"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Londra'da Müslümanları hedef alan terör saldırısına tepki göstererek masum insanları öldürmenin meşru sebebi olmadığını söyledi.

Timmermans, Brüksel'de düzenlenen bir toplantı öncesi Londra'daki İslamofobik terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayın "muhtemel bir terör saldırısı" olduğuna işaret eden Timmermans, "Kesinlikle hiçbir şey, masum insanlara saldırmayı ve öldürmeyi meşrulaştıramaz." dedi.

Toplumda bölünme ve ayrım peşinde olanların sorumlu tutulması gerektiğini, İngiliz yetkililerin bu olayda adalete öncelik vereceğinden emin olduğunu söyleyen Timmermans, şunları kaydetti:

"Londra, farklı toplulukların barış ve uyum içinde, yan yana, dostça yaşadıkları dünyanın en iyi örneklerinden biridir. Hayat tarzımızdan nefret eden insanların Londra'daki topluluklara saldırmaları tesadüf değildir. Çünkü hayat tarzımızın ne kadar önemli olduğunu biliyorlar."

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi, teravih çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :