Londra'da terör gözaltısı

Londra'da terör gözaltısı

Londra’da bir metro treninde polisin kontrollü olarak patlattığı şüpheli cisimle ilgili 19 yaşında bir kişi gözaltına alındı

LONDRA (AA) - Londra’da bir metro treninde bulunup polis tarafından kontrollü şekilde patlatılan şüpheli cisimle ilgili 19 yaşında bir kişi gözaltına alındı.

Kentin metro hatlarından birinde dün bulunan ve North Greenwich istasyonunun tahliye edilip 6 saat kapalı kalmasına yol açan şüpheli cisimle ilgili polisin bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Londra'nın kuzeyinde şok tabancasıyla vurularak etkisiz hale getirilen 19 yaşındaki zanlının kimliği hakkında bilgi verilmedi. Polis, zanlının terörle mücadele kanunu kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

Dün öğlen saatlerinde Jubilee metro hattında doğu istikametinde giden bir trende fark edilen şüpheli cisim, polis ekiplerince kontrollü bir şekilde patlatılmıştı.

Cismin niteliği hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, polisin olayın ardından kentin metro hatlarındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Londra’da 7 Temmuz 2005'te dört intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybederken 700'den fazla kişi yaralanmıştı. Londra metrosunu her gün yaklaşık 4 milyon kişi kullanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler