Limon sosu yasaklanıyor

Limon sosu yasaklanıyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Komisyonu Toplantısı'nda yapılan açıklamalarda, gıda piyasasında tüketicilerin yanıltılmasını önlemek ve kaliteli ürünleri teşvik etmek amacıyla yeni düzenlemeleri duyurdu.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen Ulusal Gıda Komisyonu Toplantısı'nda, kaliteli ve güvenilir gıda ürünlerinin üretilmesi ve tüketicilere sunulması için yeni düzenlemeleri açıkladı. Bakan Yumaklı, geleneksel ve yöresel ürünlerin korunması amacıyla yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, peynir helvası, saray helvası, çekme helva, tahin helvası, yaz helvası gibi yöresel ürünlerde renklendirici kullanımını yasakladıklarını belirtti.

Daha önce yapılan düzenlemeler doğrultusunda, bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünlerin yasaklandığını hatırlatan Yumaklı, benzer bir adımı limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünler için de atacaklarını duyurdu. Bakan, taklit ve tağşişin önüne geçmek amacıyla yapılan düzenlemelerle tüketicilerin yanıltılmasını engellemeyi hedeflediklerini vurguladı.

Ayrıca, fermente sucuk, çiğ et döner ve kanatlı dönerde kullanılan kıvam artırıcı ve su tutma özelliği olan gıda katkı maddelerini, Pastırma yüzey kaplamasında renklendiricileri de yasakladıklarını söyleyen Yumaklı, bu adımların gıda sektöründeki kalite standartlarını yükseltmeyi amaçladığını ifade etti.

Yapay et konusundaki iddiaları da yanıtlayan Bakan Yumaklı, yapay et üretimine izin verilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, gıdalarda böcek ununa izin verilmesi gibi haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir çalışmalarının olmadığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin gıda mevzuatını uluslararası standartlarla uyumlu hale getirmek için çaba harcadıklarını ve Kodeks Alimentarus Komisyonu ulusal temas noktası olduklarını ifade ederek, Azerbaycan'ın ulusal gıda kodeksi hazırlama sürecine de katkı verdiklerini belirtti. Toplantı, Bakan Yumaklı'nın açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.