Libya'daki DAEŞ operasyonları

Libya'daki DAEŞ operasyonları

UMH'ya bağlı güçlerin, DAEŞ'in kontrolü altındaki Sirte kentine düzenlediği saldırılar sonucu bazı örgüt yöneticileri öldü

BİNGAZİ (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki Sirte kentine düzenlediği saldırılarda örgüt yöneticilerinden ölenlerin olduğu bildirildi.

UMH'ya bağlı El-Bunyanu'l Mersus Operasyon Güçleri'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yayımlanan açıklamada, Libya Silahlı Kuvvetleri'nin, Sirte'de DAEŞ örgütüne ait mevzileri bombaladığı ifade etti.

Bu arada emniyet kaynakları da Sirte'ye düzenlenen hava saldırılarından birinin, alınan istihbarat neticesinde DAEŞ yöneticilerinin içerisinde toplantı yaptığı bir binayı hedef aldığını ve örgüt yöneticilerinden bazılarının öldüğünü belirtti.

Kaynaklar, yabancı basında yer alan DAEŞ yöneticilerinin toplandığı binayı hedef alan saldırının ABD savaş uçaklarından yapıldığı iddialarını yalanlayarak, saldırının Libya savaş uçaklarıyla ve Libyalı pilotlarca düzenlendiğini vurguladı.

Operasyon güçlerinin daha önceki açıklamasında da DAEŞ'e karşı başlatılan askeri operasyon çerçevesinde Sirte'ye doğru ilerleyen ordu birliklerinin, kent yakınındaki Herave beldesinin güney ve doğu noktalarında DAEŞ militanları ile çatıştığı, Sirte'nin 70 kilometre doğusunda yer alan DAEŞ'in elindeki Herave'de kontrolün sağlandığı bildirilmişti.

Libya'da UMH'ye bağlı ordu güçleri bir aydan fazladır ülkenin kuzeyinde, terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyon başlatmıştı.

Sirte kenti Ocak 2015'ten bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler