'Kuzu Küşleme' Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne altın madalya getirdi

'Kuzu Küşleme' Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne altın madalya getirdi

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması'nda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aşçıları 4 madalya kazandı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) tarafından düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması'nda, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Aşçıbaşısı Caner Gündoğdu ve Aşçı Muhammet Emin Bilgin "Ustalar Kuzu Kategorisi"nde altın madalya, Aşçı Ahmet Aksakal "Ustalar Balık Kategorisi"nde gümüş madalya ve Aşçı Fahrettin Akyıldız "Ustalar Tatlı Kategorisi"nde bronz madalya kazandı.

Yarışmada Ustalar Kuzu Kategorisinde "Kuzu Küşleme" yaparak altın madalya kazanan Aşçı Muhammet Emin Bilgin, ödülü alırken yaptığı açıklamada, "Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin yemekhane personelleri olarak mesleki bilgi birikimlerimizin üst düzeyde olduğunu, bu birikimi şef tabağı ile geliştirmek ve tescillemek amacıyla yarışmaya dahil olduklarını" belirtti.

Bilgin, "Meslek itibariyle tecrübeli bir ekibiz, her gün binlerce personel ve öğrenciye lezzetli ve sağlıklı yemekler çıkarıyoruz. Şef tabakları hazırlayan ustaların, aşçıların arasına girip böyle bir yarışmaya katılmak biraz cesaret gerektiriyordu. Yöneticilerimizin teşvikleri, ön açmaları ve Üniversitemizi temsil etmenin sorumluluğunun bilinciyle yarışmaya hazırlandık" dedi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim'in değerli katkıları ile tabak çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Bilgin, "Üniversitemizi layığı ile temsil ettiğimiz için çok mutluyuz" diye ekledi.

Aşçı Muhammet Emin Bilgin, yarışmanın kendilerine mesleki olarak başka bir bakış açısı kattığını belirterek, "Bundan sonraki süreçte de yemekhane personeli olarak farklı yarışmalara katılıp hem başarılarımızla üniversitemizi temsil etmeye hem de mesleğimiz ile ilgili kendimizi geliştirmeye devam etmek istiyoruz. Bu yarışmaya katılmamızda bize öncü olan, bizleri cesaretlendiren başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere, Rektör Yardımcılarımıza, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımıza, tüm yönetici ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Üniversitemizdeki yemeklerin uluslararası bir yarışmada rüştünü kanıtlamış, madalyalı aşçılar tarafından yapıldığını da bu vesile ile duyurmuş olduk. Bu konuda kendimizi ispatlamış olmaktan son derece mutluyuz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum