Kuzey Kore'den önleyici saldırı tehdidi

Kuzey Kore'den önleyici saldırı tehdidi

Kore Halk Ordusu Siyasi Büro Şefi Hwang: - "Eğer düşmanlar ülkemizin egemenliğini ve şerefini bir nebze dahi tehdit etmeye cüret ederse, Kore Halk Ordusu önleyici darbelerle o saldırganlık kalelerini yerle bir edecektir"

SEUL (AA) - Kuzey Kore, silahlı kuvvetlerin 69. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında "düşmanlarına" önleyici saldırı yapma tehdidinde bulundu.

Devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre, Kore Halk Ordusu (KHO) Siyasi Büro Şefi General Hwang Pyong-so, silahlı kuvvetler günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Eğer düşmanlar ülkemizin egemenliğini ve şerefini bir nebze dahi tehdit etmeye cüret ederse, KHO önleyici darbelerle o saldırganlık kalelerini yerle bir edecektir." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Kim Jong-un'un, yayımladığı yeni yıl mesajında, ülkenin kıtalar arası balistik füze testine hazır olduğunu bildirmesinden bu yana Pyongyang yönetiminden, benzer çok sayıda açıklama yapılmıştı.

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen sürdürdüğü nükleer ve balistik füze denemeleri, ülkenin uluslararası yaptırımlara maruz kalmasına sebep olmuştu.

Ülke silahı kuvvetleri, Kore savaşının patlak vermesinden 2 yıl önce, 8 Şubat 1948'de kurulmuştu.

1950-53 yıllarında yaşanan ve uluslararası tarafların da dahil olduğu iç savaşın ardından iki devlete bölünen Kore, 60 yıldan uzun süredir sağlanamayan barış nedeniyle sürekli savaş tehdidi altında yaşıyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler