Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki müzakerelerde hükümeti temsil eden heyet, Kuveyt'ten ayrılma kararı aldı

KUVEYT (AA) - Kuveyt'te Yemenli taraflar arasında süren müzakerelerde hükümeti temsil eden heyetin, Kuveyt'ten ayrılma kararı aldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı ve hükümet heyetinin başkanı Abdulmelik el-Mihlafi, Kuveyt Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, heyetin Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in sunduğu anlaşmayı imzaladıktan sonra ülkeden ayrılmaya karar verdiğini ancak barış ve müzakere seçeneğinden vazgeçmediğini söyledi.

Müzakereler süresince çok fazla taviz verdiklerini ve uluslararası camianın da artık kentlerden çekilme ve silahların bırakılmasını öncelediğini kaydeden Mihlafi, "Darbeciler, ele geçirdikleri şehirlerden çekilmeden ve silahlarını bırakmadan darbeyi meşrulaştırmak için ulusal hükümetin ortağı olmak istiyor." dedi.

Hükümet heyetinden ismini vermek istemeyen başka bir yetkili ise BM'nin sunduğu anlaşmayı imzaladıktan sonra Kuveyt'ten ayrılma kararı aldıklarını belirterek, "Artık top darbecilerin kalesinde. Onlar halen bu anlaşmayı imzalamamak için oyalama taktiği izliyor. Bu, onların savaşı sonlandıracak bir çözüme varma konusunda ne kadar ciddi olduklarını ölçmek için gerçek bir sınav olacak." diye konuştu.

Yemen cumhurbaşkanlığı dün, BM'nin ülkedeki çatışmaları sona erdirmek için sunduğu anlaşmayı kabul ettiklerini duyurmuş ve hükümeti temsil eden heyeti anlaşmayı imzalamakla görevlendirmişti.

Anlaşma taslağında, söz konusu anlaşmanın imzalanmasından 45 gün sonra başlanacak siyasi diyaloğa hazırlık olarak Husilerin başkent Sana, Taiz ve El-Hudeyde'den çekilmesinin öngörüldüğü ifade edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler