Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Carullah:

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Carullah:

"Aralık ayında düzenlenecek Körfez Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırız"- "(Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz) Bu üzücü anlaşmazlık mutlu sonla bitene kadar ara buluculuk çabalarımız sürecek"

KUVEYT (AA) - Kuveyt Dışişleri Bakanı Yardımcısı Halid Carullah, ülkesinin aralık ayında düzenlenecek Körfez Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Kuveyt resmi haber ajansında yer alan habere göre Carullah, Almanya Demokratik Cumhuriyeti (Doğu Almanya) ile Federal Almanya Cumhuriyeti'nin (Batı Almanya) birleşmesinin 27. yıl dönümü kapsamında Almanya'nın Kuveyt Büyükelçiliğindeki kutlamalara katıldı.

Carullah, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Aralık ayında düzenlenecek Körfez Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırız. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) liderleri arasında bu bağlamda herhangi bir iletişim yok ancak bunun için hazır olmamız oldukça doğal. Zirvenin vaktinde yapılmasını umuyorum." dedi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin çözümü için Kuveyt'in üstlendiği ara buluculuk çabalarına da değinen Carullah, "Kuveyt'in ara buluculuğu devam ediyor. Bu üzücü anlaşmazlık mutlu sonla bitene kadar ara buluculuk çabalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in yarın Rusya'ya yapacağı ziyareti "tarihi ve mühim" olarak nitelendiren Carullah, tarihte ilk kez bir Suudi Arabistan kralının Rusya'yı resmi olarak ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler