Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Şu anda DAİŞ terör örgütü, Şebab, bunun yanında El Kaide, sayabildiğiniz kadar sayın. Bunlar öldürürken ne diye öldürüyor? Kilis'e atarken roketlerini ne diye atıyor? 'Allahuekber' diyerek atıyor. Peki şehit olanlar kim, ölenl

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda DAİŞ terör örgütü, Şebab, bunun yanında El Kaide, sayabildiğiniz kadar sayın. Bunlar öldürürken ne diye öldürüyor? Kilis'e atarken roketlerini ne diye atıyor? 'Allahuekber' diyerek atıyor. Peki şehit olanlar kim, ölenler kim? Onlar da 'Allahuekber' diyerek ölen benim kardeşim. Bunu neyle izah edebilirler? Hiçbir şeyle izahı mümkün değil." dedi.

Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında Kut valisinin ve Kut'tan misafirlerin yer aldığını dile getirerek, "Kardeşlerimize, Cumhurbaşkanı sıfatıyla şahsım, ülkem, milletim adına 'Hoşgeldiniz' diyorum" ifadesini kullandı.

Büyük önem arz eden 3 fitneden ilkini "mezhepçilik" olarak açıklayan Erdoğan, hassas olmak gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şiilik, Sünnilik... Bizi bu anlamda İslam dünyası içerisinde parçalamaya, yıkmaya çalışıyorlar. Bizim Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim Sünnilik diye de bir dinimiz yok. Bizim bu noktada tek dinimiz İslam'dır. Bizi birleştiren yapı odur. Kim ki İslam'ı bir kenara koyarak, Şia taassubu içerisindeyse, Sünnilik taassubu içerisindeyse, o, Müslümanlara ihanet içerisindedir. Şu anda DAİŞ terör örgütü, Şebab, bunun yanında El Kaide, sayabildiğiniz kadar sayın. Bunlar öldürürken ne diye öldürüyor? Kilis'e atarken roketlerini ne diye atıyor? 'Allahuekber' diyerek atıyor. Peki şehit olanlar kim, ölenler kim? Onlar da 'Allahuekber' diyerek ölen benim kardeşim. Bunu neyle izah edebilirler? Hiçbir şeyle izahı mümkün değil" diye konuştu.

İkinci fitnenin "ırkçılık" olduğunu belirten Erdoğan, İslam'da ne Arabın Arap olmayana ne Arap olmayanın Araba üstünlüğü bulunduğunu, üstünlüğün ancak takva ile olduğunu anlattı.

Erdoğan, "Bunlar ne yazık ki bizi böldüler, parçaladılar. Ülkemde, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Boşnağı, bizim aramızda üstünlük olabilir mi? Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi anlamış, bunu yürüten bir milletiz. Asla ırkçılık taassubu içerisinde de olamayız" dedi.

Üçüncü fitnenin "terör" olduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin şu anda terörle mücadele ettiğini, askerden, polisten, koruculardan şehitler olduğunu hatırlattı.

Recep Tayyip Erdoğan, salonda askerler bulunduğu ve aralarında geleceğin asker adayı öğrenciler olduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yarının Mehmetlerine de bugünün Mehmetlerine de şöyle sesleniyorum; Sizler, kutsal peygamber ocağının mensuplarısınız. Dünyada hiçbir ülkede askerine 'Mehmetçik' diyen bir başka ülke yoktur. Bu küçük Muhammed anlamında Mehmetçik'tir. Şehadet sıradan bir olay değildir, peygamberlik makamından sonra en yüce makamdır. Birileri bunu speküle edebilir ama ben inanıyorum ki benim askerim, benim asker, polis kardeşim, korucum, bu yola çıkarken, bu aşkla, bu inançla çıkmıştır. Annelerimiz, babalarımız 'Kınalı kuzu'yu kime derdi? Kınalı kuzu, askere gidene... Ona kınayı yakarlar ve kınalı kuzusuna 'Git oğlum git, ya gazi ol ya şehit' derdi. Bir de kınayı nerede yakardık? Düğünden önceki kına gecesinde adaya yani gelinimize yakardık. Bizde anlayış bu. Böyle çıkmışız bu yola, böyle yürüyoruz. 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber / Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber'. Böyle bir tablo. Malum yoğun şekilde yapılan operasyonlar var. Kardeşlerim, bu operasyonların muzaffer ordusu, muzaffer komutası sizlersiniz. Hiç bundan endişeniz olmasın. Er veya geç bu operasyonlardan zaferle çıkacak ve bu vatan topraklarında biz hainlere operasyon yaptırmayacağız. İnşallah Bağdat'ın da Şam'ın da kadim tarihi ilişkilerle kardeşlik duygularıyla bağlı olduğumuz diğer beldelerin de yeniden barışa, huzura kavuştuğu, yeniden ilimde, fende edebiyatta, dünyanın sembol şehirleri haline geldiği günleri hep birlikte inşa edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyonda emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığına ile tüm ekibe teşekkür ederek, Kut'ül Amare'yi ve unutturulmaya çalışılan tüm zaferleri millete, özellikle de yeni nesillere anlatmaya yönelik her çabayı takdirle karşıladığını, desteklediğini belirtti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :