Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

KONYA (AA) - Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun'u ziyaret etti.Çelikoğlu,...

KONYA (AA) - Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun'u ziyaret etti.

Çelikoğlu, ziyarette, kainatın efendisi, tüm insanlığın en şereflisi olan sevgili Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin yıl dönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yurt içi ve yurt dışındaki bütün birimlerin, 1989 yılından beri, Hz. Muhammed'in doğduğu gün olan 20 Nisan'ın içinde bulunduğu belirli günlerin Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını ifade eden Çelikoğlu, bu yılın temasının "Hazreti Peygamber, tevhid ve vahdet, gelin birlik olalım" mesajı olduğunu söyledi.

İlçe Belediye Başkanı Özaltun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin, miladi 1445'inci yıl dönümünü idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle tüm Müslüman alemini tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını temenni ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Çelikoğlu, Özaltun'a gül takdim etti.

Kutlu Doğum Haftası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler