Kurye düzenlemesinin detayları belli oldu: Süre zorunluluğu kaldırılıyor

Kurye düzenlemesinin detayları belli oldu: Süre zorunluluğu kaldırılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kurye işletmecilerinin taşıma süresi taahhüdüne son verecek düzenlemeleri açıkladı. Yapılacak değişiklikle kuryelerin hız baskısı azalacak ve yaşanabilecek kazalar önemli ölçüde düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kurye sektöründe önemli düzenlemeleri içeren bir yönetmelik taslağı hazırlandığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre, kurye işletmecileri artık teslim aldıkları gönderi için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacaklar. Bakan Uraloğlu, bu düzenleme ile kuryelerin hızlı gitme zorunluluğunun ortadan kalkacağını ve bu sayede yaşanabilecek kazaların azalacağını belirtti.

Taslak hazırlanırken sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerin sektörün ihtiyaçları ve vatandaşın beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade eden Uraloğlu, düzenlemenin kuryelerin daha güvenli ve etkin bir şekilde hizmet vermesini sağlayacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu ayrıca, sektörde kullanılan araçların yaşlarına sınırlama getirildiğini, motokuryelerin kullandığı araçların belirli bir yaştan büyük olmamasının öngörüldüğünü söyledi. Bu düzenlemenin yanı sıra, kuryelerin yetki belgesi alması gerektiğini ve sektörde yetkin olanların çalışabileceğini belirten Uraloğlu, böylece daha kaliteli hizmetin sunulacağını ifade etti.

Motokuryelerin vatandaşla doğrudan temas halinde olduğunu vurgulayan Uraloğlu, kurye olarak faaliyet gösterecek kişilerde belirli suçlardan hükümlü olmama şartı aranacağını belirtti. Ayrıca, kurye işletmecilerinin taşıyabileceği ürünler ve faaliyet alanları da taslakta belirlendi. Buna göre, kuryeler tek parçada en fazla 20 kilogram ağırlığında veya 100 desimetreküp hacminde olan ve kargo niteliği taşımayan eşyayı taşıyabilecekler.

Yapılacak düzenlemeyle motokuryeler, taşıdıkları gönderilerin hasara uğramamasından sorumlu olacak ve çeşitli çevresel tedbirlere uymak zorunda kalacaklar. Ayrıca, küçük çaplı kurye işletmecileri sadece kendi ilinde veya komşu iller arasında faaliyet gösterebilecekken, büyük çaplı kurye işletmecileri ülkenin her ilinde hizmet verebilecekler.

Bakanlık tarafından belirlenen yönetmelik değişikliğiyle kurye sektöründe önemli düzenlemelerin hayata geçirileceği belirtilirken, bu düzenlemelerin sektördeki hizmet kalitesini artırması ve güvenliği sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.