"Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Konferansı" sona erdi

"Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Konferansı" sona erdi

- Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle 21'incisi Konya'da...

 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle 21'incisi Konya'da düzenlenen "Küresel Barış ve Refah için Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Konferansı" sona erdi.

Yaklaşık 30 ülkeden 85 akademisyenin katıldığı konferansta hazırlanan deklerasyon oy birliğiyle kabul edildi. İslam ülkelerinin bilimsel kuruluşları ve hükümetleriyle paylaşılacak deklerasyon metnini İslam Dünyası Bilimler Akademisi Genel Müdürü Moneef Zoubi okudu.

Medeniyetlerin gelişmesinde bilim, teknoloji ve inovasyon üretmenin gerekliliğinin tartışmasız bir gerçek olduğuna yer verilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"İslam İşbirliği Teşkilatı, bilgiyi üretme ve bilgiyi pazarlama arasındaki köprüyü kurmak noktasında yetersiz kalmıştır. İslam ülkeleri olarak, bu bilimsel inovasyon boşluğunu doldurmak zorundayız. Bunun için üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Ayrıca İslam ülkelerinin geliştirdiği politikalar, inovasyon üretme hususunda genç girişimcilere yeterli imkanlar sunmakta yetersiz kalmıştır. İslam dünyası ülkeleri olarak geçtiğimiz yüzyılda bilimin ve inovasyon üretmenin gereklerini yerine getiremedik, bunun için gerekli bir zemin oluşturamadık, bunun ana sebebi İslam dünyasında barışı tesis edemememizdir. Gelecek dönemlerde ümmet olarak daha fazla işbirliğine ve huzurlu bir zemine ihtiyaç duymaktayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :