Kurban hisselerini Filistinlilere ulaştıracaklar

Kurban hisselerini Filistinlilere ulaştıracaklar

İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği, bu bayram binlerce hayırseverin kurbanını ihtiyaç sahibi Filistinlilere ulaştıracak. Kudüs ve Civarındaki Osmanlı...

İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği, bu bayram binlerce hayırseverin kurbanını ihtiyaç sahibi Filistinlilere ulaştıracak.

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği'nden (Mirasımız Derneği) yapılan açıklamaya göre dernek, isteyen hayırseverlerin kurbanını vekaletle Kudüs'te keserek ihtiyaç sahibi Filistinlilere ulaştıracak. "İlk kıblemiz için bizi vekil eder misiniz?" sloganıyla isteyenlerin kurban vekaletlerini Filistinlileri ulaştıracak olan dernek, bu yıl bir kurban hissesini ise 600 Türk Lirası olarak tespit etti.

Bu yıl 7 binin üzerindeki kurban hissesini bölgeye ulaştıracaklarını belirten Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, dernek olarak sadece işgal altındaki Kudüs ve civarındaki şehirlere yardım götüren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.

Dernek olarak Kudüs ve civarında kesilecek olan kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktaran Demirci, "Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Aylarca hatta yıllarca et yüzü görmemiş, hatta boğazlarından hiç et geçmemiş çocuklar var. Bu abartı falan değil. İmkanı olan kardeşlerimiz Kudüs’e gidip iki gün geçirseler bu şehirde yaşanan ızdırabı iliklerine kadar hissedeceklerdir." diye konuştu.

Demirci, vekalet sahiplerine kurban bildirimlerinin SMS ile yapılacağını ve isteyenlere de kurbanlarının videolarının gönderileceğini belirterek, isteyenlerin arife gününe kadar www.mirasimiz.org.tr veya 0212 524 01 01 kurban vekaleti verebileceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :