Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kurban Bayramı mesajı yayımladı.Vali Şentürk, mesajında, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği, Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle huzur ve sükunet arayan Müslümanların, bayramların birleştirici sıcaklığıyla bir araya geleceklerini anımsatan Şentürk, şunları kaydetti:

"Dünyanın bir ucunda yaşayan kardeşlerimize uzattığımız yardım eli ile yardımlaşmanın hazzını tüm benliğimizde hissediyoruz. Yine şefkat ve merhamet duygularının yoğun olarak yaşandığı bugünlerde millet olarak bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakmalı, sevgi atmosferini hakim kılarak kardeşçe kucaklaşmalıyız. Milletimizin birlik ve beraberliği uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, gazilerimize duyduğumuz şükranı her fırsatta dile getirmek, bizim millet olarak edindiğimiz en önemli hasletimizdir. Kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak yoksul, yetim, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızın hatırlanması ve desteklenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle ülkelerindeki kargaşa ve şiddet ortamından kaçarak devletimizin şefkatli kollarına sığınan mülteci kardeşlerimize kucak açmak hem bir insanlık görevidir hem de asırlardan beri sürdüre geldiğimiz misafirperverliğimizin bir göstergesidir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler