Kulu CHP'de Toplu İstifa: Kadın Adayın Kabul Görmemesi Tepki Çekti

Kulu CHP'de Toplu İstifa: Kadın Adayın Kabul Görmemesi Tepki Çekti

Konya'nın Kulu ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, belirledikleri kadın adayın il yönetimince kabul edilmemesi üzerine topluca istifa etti.

Konya'nın Kulu ilçesinde CHP'de sular durulmuyor. İlçe yönetimi, belirledikleri kadın adayın il teşkilatı tarafından kabul edilmemesi üzerine topluca istifa ettiğini duyurdu.

"Kulu'da İlk Olacak Bir Kadın Aday Belirledik"

İlçe Başkanı Ersel Çorum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir süredir belediye başkanı adayı belirlemeye çalışılan teşkilat içinde belirlenen kadın adayın il teşkilatı tarafından kabul edilmediğini gerekçesiyle toplu halde istifa ettiklerini açıkladı.

Çorum, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Kulu halkı, biz yönetim kurulu olarak Kulumuzda ilk olacak bir kadın aday belirledik. Bu süreçte Konya il başkanlığı adayımızı kabul etmedi. Bu nedenden Kulu İlçe Başkanlığı'ndan, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları olarak istifamızı verdik."

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

CHP Kulu'nun toplu istifası, ilçede büyük yankı uyandırdı. Birçok Kulu sakini, sosyal medya ve ilçe merkezine asılan afişlerle istifa eden yönetime destek verdi.

CHP Kulu'da yaşanan gelişmelerin, önümüzdeki günlerde parti genel merkezine de taşınması bekleniyor. Parti yönetiminin istifa eden yönetime nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.