Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

"Antalya, Muğla ve Çeşme'de bütün otellerde doluluk oranı yüzde 100. Demek ki, ne yaptık ne ettik, o turistleri oraya getirdik"- "Bayram tatili sadece turizmciler açısından değil, esnaf, taksiciler, herkes adına da pozitif gelişmeler sağladı, bir berekete

ESKİŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya, Muğla ve Çeşme'de bütün otellerde doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirterek, "Demek ki, ne yaptık ne ettik, o turistleri oraya getirdik." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından TÜLOMSAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Avcı, partililerin bayramını tebrik etti, sağlık içinde nice bayramlara erişilmesi temennisinde bulundu.

Bu güzel bayramların, coşkuyla yaşanması için canları pahasına mücadele eden bütün asker, polis, korucu ve güvenlik kuvvetlerine teşekkür eden Avcı, "Şehitlerimize ve dün Giresun'da şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

- Osmangazi Köprüsü üzerinde fotoğraf çekenlere uyarı

Avcı, Türkiye'nin ve bölgenin zor günlerden geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ama çok şükür ülkemiz sağlam bir siyasi iradeyle bu zor günleri de atlatacak ve düze çıkacak. Nitekim bunun işaretlerini de almaya başladık. Biliyorsunuz evvelki gün sayın Başbakanımız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Eskişehir'deydiler. Eskişehir, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta Türkiye standartlarının üzerinde hizmet aldı. Bundan sonra da almaya devam edecek. Okul sayımız son 15 yılda katlanarak arttı. Atölyelerimiz spor salonlarımız arttı. Ulaşımda zaten şu an nereden nereye geldiğimizi biliyorsunuz. Biz de bu sefer Eskişehir'e gelirken İstanbul üzerinden geldik. Osmangazi Köprüsü'nü kullandık. Maşallah köprü akın, akındı. Buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum; köprü üzerinde durup fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor ve bu durum trafiği zora sokuyor. Buna dikkat etmemizde yarar var."

- "Napcez, netcez, bu turistleri buraya getçez"

İlan edilen 9 günlük bayram tatilinin iç turizmde ciddi bir hareketlenme sağladığını ve vatandaşların özellikle sahillere yöneldiğini anlatan Avcı, dönüşte oluşacak trafik yoğunluğu için sürücülere, "Lütfen acele etmeyin, sinirlenmeyin, hatalı sollama yapmayın. Sizi sevenlerin gözünü yolda bırakmayın." uyarısında bulundu.

Yabancı turistin ülkeye gelmesini sağlamak adına "Napcez, netcez, bu turistleri buraya getcez" dediğini hatırlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Ne oldu? Antalya, Muğla ve Çeşme'de bütün otellerde doluluk oranı yüzde 100. Demek ki, ne yaptık ne ettik, o turistleri oraya getirdik. Bayram tatili sadece turizmciler açısından değil, esnaf, taksiciler, herkes adına da pozitif gelişmeler sağladı, bir berekete vesile oldu. Bayramdan sonra da inşallah yine turizme sağladığımız desteklerle bu hareketliliğin yabancı turistler açısından sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Tek ricamız, turizm işletmelerinin gelen turistler adına fiyat politikasını doğru ve dürüst bir şekilde uygulamalarıdır. Kendilerinin görmek istediği muameleyi göstermelerini rica ediyoruz."

- "2019'a kadar herhangi bir seçim söz konusu değil"

Avcı, kendileri için seçim çalışmalarının, son seçimin yapıldığı gün başladığını belirterek, "Önümüzde 2019'a kadar herhangi bir seçim söz konusu değil. Fakat biz sanki yarın seçim olacakmış gibi yine bu faaliyetlerimize, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızla birlikte hizmet üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Bayramlaşma törenine, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Emine Nur Günay, Harun Karacan, İl Başkanı Dündar Ünlü, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla çok sayıda partili katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler