Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

"1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi gibi büyük bir organizasyonun yönetimi değişiyorsa burada artık ciddi bir üretim artışı, vizyon değişikliği gerekir. Nitekim ben arkadaşlarımızda bu iradeyi görüyorum. İnşallah bu yeni yapılanma süreci Hava İkmal'in ve büt

ESKİŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ''1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi gibi büyük bir organizasyonun yönetimi değişiyorsa burada artık ciddi bir üretim artışı, vizyon değişikliği gerekir. Nitekim ben arkadaşlarımızda bu iradeyi görüyorum. İnşallah bu yeni yapılanma süreci Hava İkmal'in ve bütün benzer kuruluşların bugünkü durumdan 3-4 kat ileriye geçmelerine vesile olacaktır.'' dedi.

Bakan Avcı, Eskişehir'de İstiklal Mahallesi'ndeki bir kafede 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığında çalışan işçilerle bir araya geldi. 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi'nin yeni bir yapılanma içinde olduğunu belirten Bakan Avcı, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerin sivilleşme sürecine girdiğini kaydetti.

Avcı, bununla ilgili işçilerin tekliflerinin önemli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Onun için ben arkadaşlarımızdan rica ettim. Bunları bize yazılı olarak vermelerini istedim. Nasıl bir yönetim biçimi, nasıl bir mevzuat... Arkadaşlarımızın özlük haklarıyla, fabrika modellemesiyle ilgili neler düşünüyorsanız onları yazılı olarak verin. Biz de ilgili arkadaşlarımızla paylaşalım. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, aşağıya kadar yanlış gidiyor. Onun için ilk düğmeyi doğru iliklemek lazım. O da bu tür bir ikazla ancak mümkün olabilir. Çünkü yapılan yeni düzenlemenin bir sebebi de neydi? Bu işler Ankara'dan göründüğü gibi olmayabilir. Yani Ankara'dan masa başından, uzaktan, 'Eskişehir'de Hava İkmal var, şöyle olsun, böyle olsun.' demenin bir mantığı yok. Bizzat yerinde o işin içinde olan arkadaşların fikirleri çok önemli. İnşallah bu sivilleşme süreci, geçmişte bu tür yanlışlarımız varsa onları düzeltmenin vesilesi olur."

- "Türkiye'nin önü açık''

Türkiye'nin bu birikimiyle çok daha ileri noktalarda olacak bir ülke olduğunu ancak genellikle patinaj yapan müesseselerin kurulduğunu vurgulayan Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi gibi büyük bir organizasyonun yönetimi değişiyorsa burada artık ciddi bir üretim artışı, vizyon değişikliği gerekir. Nitekim ben arkadaşlarımızda bu iradeyi görüyorum. İnşallah bu yeni yapılanma süreci Hava İkmal'in ve bütün benzer kuruluşların bugünkü durumdan 3-4 kat ileriye geçmelerine vesile olacaktır. Hep birlikte gayret edersek bunu başarırız. Türkiye bu potansiyele her alanda sahip. Türkiye'nin önü çok açık. Yeter ki biz kendi elimizle kendi ayağımıza pranga takmayalım. Bu koşuyu engelsiz hale getirelim. O zaman Türkiye, dünyada layık olduğu yere ne kadar kısa zamanda gelecek hep beraber göreceğiz."

Bakan Avcı, konuşmanın ardından işçilerle fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler