Kültür Sanat Büyük Ödülleri kimlere gitti?

Kültür Sanat Büyük Ödülleri kimlere gitti?

Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın kimdir? Neden Kültür Sanat Büyük Ödülü aldılar? Hangi hizmetlerde bulundular? Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri nedir?

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni kimler aldı? Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın kimdir? Neden Kültür Sanat Büyük Ödülü aldılar? Hangi hizmetlerde bulundular? Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri nedir?

Kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın'a "2013 ​Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri" törenle verildi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Devletlerin istikrar ve ihtişamlarının devamlılığı ancak kültür ve medeniyet adına kalıcı eserler ortaya koymaları halinde mümkündür" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Resim Heykel Müzesindeki törende, ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye'yi kültür ve sanat alanında başarıyla temsil ettikleri, eğitsel çalışmalar gerçekleştirdikleri, hizmet ve eserlerini gelecek nesillere başarıyla aktardıkları ve kültür sanata gönül birliği içinde hizmet verdikleri gerekçesiyle Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın ödüle layık görüldü. 

Ankara Devlet Halk Müziği Korosu'nun konseriyle başlayan programda, daha sonra ödül alanların hayatlarının anlatıldığı kısa film sunuldu. Rahatsızlığı nedeniyle gelemeyen Müzeyyen Senar'ın adına ödülü kızı Feraye Işıl, Neyzen Ahmet Yakupoğlu'nun adına da manevi kızı Havva Sökmener aldı.

Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı ve kültür insanlarının devletlerin medarıiftiharı olduğunu söyledi. Çelik, 1979 yılından bu yana verilen ödüllerin sanat emek ve değerlerin, takdir ve kıymet bilirlikle taçlandırılmasının somut bir örneği olduğunu ifade etti. Ödüllerin, hem sahipleri hem de verenler için gurur ve övünç kaynağı olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Ödül töreninde farklı disiplinlerde Türk kültür ve sanatına önemli katkılarda bulunmuş seçkin sanatçılarımızla birlikte olmaktan, yaratıcılığın ve üretkenliğin coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu yıl da ödülü, kültür ve sanat alanında ulusal ve uluslararası çerçevede ülkemizi başarıyla temsil ederek yetenek, yaratıcılık, hayal gücü ve emeklerini ortaya koyan bu kıymetli sanatçılarımızın yaşatılması ve paylaşılması için uğraş veren isimlere takdim edeceğiz. Devletlerin istikrar ve ihtişamlarının devamlılığı ancak kültür ve medeniyet adına kalıcı eserler ortaya koymaları halinde mümkündür. Geçmişi binlerce yıl kadar geriye giden medeniyetimizin kadim olarak nitelendirilmesinin en önemli nedeni de budur. Semerkant da, İstanbul da, Nizamiye Medresesi de, Enderun da, Orhun Yazıtları da, Mesnevi de, Hoca Ahmet Yesevi de, Yunus Emre de, Tonyukuk da, Nizami Mülk de kadim medeniyetimizin mihenk taşlarıdır. Bu mihenk taşları sayesinde büyük savaşlar, felaketler de yaşasak yönümüzü ve yolumuzu tekrar bulabiliyor, hayata dört elle sarılabiliyoruz.”

Ödül verilen sanatçılarının da bu mihenk taşlarından olduğunu kaydeden Çelik, sanatçıların geçmiş ve bugünü harmanlayarak geleceğe ışık tuttuklarını vurguladı. Bakan Çelik,  "Ülkemize ve milletimize en büyük katkıyı, kültür sanat ve bilim insanlarımızın kıymetini gerçek manada idrak ettiğimizde yapacağımızın altını çizmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ise annesinin kalbinin ve ruhunun salonda olduğunu dile getirerek "Unutulmamak, hatırlanmak bir sanatçı için şöhretten daha önemli. Sanatçılarımızı unutmayın olur mu?" ifadesini kullandı. Cüneyt Arkın da ödülünü alırken yaptığı konuşmada, ödülle sanatçısına önem vererek yok olup gitmesine engel olduğu gerekçesiyle Bakan Ömer Çelik'e teşekkürlerini sundu.

Arkın, Türk halk ve sanat müziğinde zengin bir repertuvar bulunduğuna değinerek, 40 bin türkü topladığını da söyledi. Salondakilere bir anısını da anlatan Arkın, türkülerin sonsuz anlamlar taşıdığını vurguladı. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.

> MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?

1919 yılında Bursa'da doğdu. Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti'nde, kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Ünü yayıldıkça Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstadları da ona dersler verdi.

Kemal Niyazi Bey ve Hayriye Hanım'ın desteğiyle İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başladı. Perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu. 10. Yıl Belvü Gazinosu'nun sahibi İbrahim Dervişzâde'den sahne teklifi aldı. Gazinonun 1933 yılının yaz sezonunun yıldızlar programına katıldı. Sonraki yıllarda İstanbul'un başka gazinolarında sahne aldı.

Yeteneği, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ün de ilgisini çekti. Sanatçı birçok kez onun huzurunda şarkı okudu. 1938 yılında Ankara Radyosu'nun ilk yayınlarına katıldı. 1941 yılına kadar radyo aracılığıyla dinleyicileriyle buluşmayı sürdürdü. Türkiye'nin ünlü gazinolarında sahneye çıktı. Plak çalışmalarıyla yaptı. Son sahne konserlerini 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu'nda verdi. Bu tarihten sonra yalnızca özel toplantılarda şarkı söyledi. Devlet Sanatçısı seçildi.

>AHMET YAKUPOĞLU KİMDİR?

1920 Yılında Kütahya’da doğdu. Ortaöğrenimini Kütahya’da tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. Feyhaman Duran Atölyesi’nde çalıştı ve orada yetişti, 1945.

Çeşitli hocalardan ney dersleri aldı; özellikle bir rebap sanatçısı ve yapımcısı Neyzen Halil Dikmen’le çalıştı. Ord. Prof. A. Süheyl Ünver’den Tezhip ve Minyatür öğrendi. Kütahya Müzesi’nin kurucularındandır. Kütahya’yı tuvale taşıyan ressam olarak pek haklı bir üne sahiptir. Çalışmalarını Anadolu’muzun Türklük mirasını koruyan ve yaşatan köşesinde sürdürmeyi uygun görmüştür. Bilgi birikimi, sözü sohbeti, tuvale aktardıklarıyla yarışan, hatta onları aşan güzellikte bir gönül adamıdır.
İstanbul radyosu’nda ve Kütahya’da çeşitli konserler verdi. Halkevleri ve devlet Resim ve heykel sergilerine katıldı. Kütahya Müzesi’nin açılmasında katkıları oldu. Kütahya’nın yerli tiplerini, sokaklarını ve mesire yerlerini betimleyen yapıtları bulunmaktadır.

Yetiştirdiği pek çok neyzenin yanında rebabı Kütahya’da yeniden canlandırdı ve öğretti. Ona göre rebapla en uyumlu saz Ney, ama ille de şah akortlu Ney.

40’lı yıllarda İstanbul GSF’den Prof. Süheyl ÜNVER’in bir Kütahya gezi-araştırması (araştırma gezisi olabilir mi?) sırasında amatör olarak yaptığı resimleri (veya resim yaparken) görüp keşfetmesiyle İstanbul’a davet edip GSF’ye kaydını yaptırmasıyla GSF Resim Bölümü’nde profesyonel resim hayati başladı. Okuldan sonra bir müddet İstanbul’da kaldıktan sonra tekrar Kütahya’ya döndü. Yayınlanmış bir kaç kitap / araştırma çalışmaları mevcuttur. Şu ana kadar 2500 adet yağlıboya resim yaptı ve hiç birisini para karşılığı satmadı. Bu resimleri Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde oluşturulan bir vakıfa bağışladı. Yakuboğlu’nun iki bini aşkın tablosu, biri minyatür üç albümü vardır. 1) Ahmet Yakuboğlu’nun fırçasından Boğaziçi, 2) Rengarenk Kütahya, 3) Nasrettin Hoca Minyatürleri yayınlanmıştır. “Dersaadet Kıyıları“ isimli kitabı ise baskıya hazır beklemektedir. Konulu Minyatürlerden oluşan albümü, Kır Çiçekleri suluboya albümü vardır. Eserlerini, evini ve arazisini Ahmet Yakuboğlu Kültür ve Sanat Vakfı’na bağışlamıştır.

İştigal Ettiği Sanatı: Resim, Hat, Minyatür, Karikatür ve Portre.
Binden fazla yağlıboya yuluboya resim, yüz civarında konulu minyatür, 1995 Türkiye İş Bankası Kültür Sanat büyük ödülü sahibi.

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ:
1) Ahmet Yakuboğlu’nun Fırçasından Boğaziçi.
2) Rengârenk Kütahya.
3) Nasrettin Hoca Minyatürleri.
4) Kültür Bakanlığınca yayınlanan İstanbul Ressamı isimli İstanbul Resimlerinden oluşan kitabı yayınlanmıştır.
5) Kır Çiçekleri suluboya albüm’ü vardır.
6) Konulu Minyatür’lerden oluşan albüm,
7) Dersaadet Kıyıları isimli kitabı ise baskıya hazır beklemektedir.
Eserlerini, evini ve arazisini “ Ahmet Yakuboğlu Kültür ve Sanat Vakfı”na bağışlamıştır.

> NURİ PAKDİL KİMDİR?

1934 Kahramanmaraş doğumlu olan Nuri Pakdil,  henüz lise yıllarında arkadaşlarıyla birlikte Hamle (1954/1955) adında bir dergi yayımlade. Hamle, bütün Türkiye'de ve edebiyat çevrelerinde ilgi çekti. Böylece Nuri Pakdil, daha lise yıllarında bir yazar olarak adını duyurdu. 1965'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Üniversite yıllarında Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi sanatçı, edebiyatçı ve düşünürlerle yakın ilişkiler kurdu. Bu yıllarda haftalık İstiklal dergisinde sanat sayfası düzenledi, yazılar yazdı (1964). Avukatlık stajını tamamladıktan sonra bu mesleği ilkelerine ters bulan Pakdil, avukatlık yapmadı: Ankara'da Devlet Planlama Teşkilatında ve Sanayi Bakanlığında çalıştı. Paris ve Roma'ya gitti; gezi izlenimlerini Batı Notları adlı kitabında anlattı. 1969'da Ankara'da, arkadaşlarıyla Edebiyat dergisini ve Edebiyat Dergisi Yayınları'nı kurdu ve yönetti. Edebiyat dergisi, 1969'dan 1985'e kadar on altı yıl yayımına devam etti  ve Aralık 1984'te son sayısını yayımladı. Edebiyat Dergisi Yayınları ise hâlâ kitap yayımını sürdürüyor, Nuri Pakdil'in kitaplarını yayımlıyor.

Bugüne kadar kırk kadar kitabı yayımlanan Nuri Pakdil'in eserlerinden bazıları şunlardır:

Batı Notları, Gezi-İzlenim, Mart 1997.
Biat I, Deneme, Haziran 1973.
Biat II, Deneme, Ocak 1977.
Biat III, Deneme, Nisan 1981.
Bağlanma, Deneme, Şubat 1979.
Bir Yazarın Notları I, Deneme, Mart 1999.
Bir Yazarın Notları II, Deneme, Aralık 1980.
Bir Yazarın Notları III, Deneme, Mayıs 1981.
Bir Yazarın Notları IV, Deneme, Eylül 1982.
Edebiyat Kulesi, Deneme, Şubat 1984.
Umut, Oyun, Haziran 1997.
Korku, Oyun, Ağustos 1997.
Put Yapımevleri, Oyun, Nisan 1980.
Kalbimin Üstünde Bir Avuç Güneş, Oyun, Haziran 1982.
Sükût Sûretinde, Şiir, Şubat 1997.
Derviş Hüneri, Deneme, Mart 1997.
Arap Saati, Deneme, Mayıs 1997.
Ahid Kulesi, Şiir, Haziran 1997.
Klas Duruş, Deneme, Ekim 1997.
Kalem Kalesi, Deneme, Ekim 1998.
Osmanlı Simitçiler Kasîdesi, Şiir, Temmuz 1999.
Otel Gören Defterler 1: Çarpışan Sesler, Deneme, Aralık 1999.
Otel Gören Defterler 2: Yazının Epik Resmi Çekildiği Sırada, Deneme, Mayıs 2000.
Otel Gören Defterler 3: Büyük Sorgu, Deneme, Kasım 2001.
Otel Gören Defterler 4: Simsiyah, Deneme, Nisan 2002.
Otel Gören Defterler 5: Ateş Hattında Harf Müfrezeleri, Deneme, Ocak 2003.
Otel Gören Defterler 6: Yazmak Bir Mûcize, Deneme, Haziran 2005.
Arap Şiiri (Güldeste) I, Şiir/Çeviri, Haziran 1998.
Arap Şiiri (Güldeste) II, Şiir/Çeviri, Haziran 1998.

> CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

8 Eylül 1937 yılında Eskişehir'de doğdu. Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olan oyuncu sinemaya; Artist isimli derginin açtığı yarışma sonucunda, vatani görevini yaparken girdi.

Karate filmlerinin, polisiye ve tarihsel filmleri en tutulan oyuncusu oldu. 1976 yılında çevirdiği "Şahin" adlı filmle de yönetmenliği denedi. Cüneyt Arkın Türk sinemasında daha çok Malkoçoğlu, Kara Murat filmleri ile anıldı. Bunun yanısıra Türk Sineması'nın en çok başrol oynayan ismi Arkın'ın romantik filmlerde de oynadı.

60'larda ve 70'lerin başında, romantik bir Cüneyt Arkın vardır. 70'lerin ortalarından sonra tarihi filmler, 80'lerde ise daha çok toplumsal olaylara ağırlık veren filmlerde oynar. Daha sonraları ise televizyon dizilerinde oynayan oyuncu, Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

Filmografi

Kaderin Mahkumları 1963 
Aşk ve Kin 1964 
Gözleri Ömre Bedel 1964 
Hepimiz Kardeşiz 1964 
Sokakların Kanunu 1964 
Ayşecik Çıtı Pıtı Kız 1964 
İstanbul Sokaklarında 1964 
Günah Kızları 1964 
Sıkı Dur Geliyorum 1964 
Yalnız Değiliz 1964 
İstanbul 1964 
Çöpçatanlar Kampı fasfsfis 
Cehennem Arkadaşları 1964 
Yankesici Kız 1964 
Şoför Nebahat Ve Kızı 1964 
Gurbet Kuşları 1964 
Kırık Hayatlar 1965 
Sürtük 1965 
Dudaktan Kalbe 1965 
Serseri Aşık 1965 
Sevgim Ve Gururum 1965 
Haremde Dört Kadın 1965 
İnatçı Gelin 1965 
Ah Bu Dünya 1965 
Devlerin Kavgası 1965 
Horasan'dan Gelen Bahadır 1965 
Ölüme Kadar 1965 
Sevişmek Yasak 1965 
Silahların Sesi 1965 
Canım Sana Feda 1965 
Aşk ve İntikam 1965 
Horasan'ın Üç Atlısı 1965 
Fakir Gencin Romanı 1965 
Satılık Kalp 1965 
Dişi Düşman 1966 
Fakir Bir Kız Sevdim 1966 
İntikam Uğruna 1966 
Kıskanç Kadın 1966 
Malkoçoğlu 1966 
Acı Tesadüf 1966 
Karanlıklar Meleği 1966 
Şafakta Üç Kurşun 1966 
Ayrılık Şarkısı 1966 
İki Yabancı 1966 
Kolsuz Kahraman 1966 
İntikam Ateşi 1966 
Yakut Gözlü Kedi 1966 
Damgalı Adam 1966 
Göklerdeki Sevgili 1966 
Cibali Karakolu 1966 
Affedilmeyen 1966 
Suçsuz Firari 1966 
Çıtkırıldım 1966 
Yıkılan Yuva 1967 
Kırbaç Altında 1967 
Malkoçoğlu Krallara Karşı 1967 
Alpaslan'ın Fedaisi Alpago 1967 
Bir Şoförün Gizli Defteri 1967 
Cici Gelin 1967 
Ringo Kid 1967 
Seni Affedemem 1967 
Yüzbaşı Kemal 1967 
Zengin Ve Serseri 1967 
Hacı Murat 1967 
Namus Borcu 1967 
İdam Günü 1967 
Zehirli Hayat 1967 
Pranga Mahkumu 1967 
Silahlı Paşazade 1967 
Artık Sevmiyeceğim 1968 
Şafak Sökmesin 1968 
Eşkiya Halil (Haydut) 1968 
Belalı Hayat 1968 
Malkoçoğlu Kara Korsan 1968 
Gök Bayrak 1968 
Kader 1968 
Acı İntikam 1968 
Köroğlu 1968 
İlk ve Son 1968 
Yüzbaşının Kızı 1968 
Beş Ateşli Kadın 1968 
Baharda Solan Çiçek 1968 
Hacı Murat Geliyor 1968 
Kader Ayırsa Bile 1968 
Son Vurgun (Kurşunların Yağmuru) 1968 
Sevgili Babam 1969 
Vatan Ve Namık Kemal 1969 
İnsanlar Yaşadıkça 1969 
Lekeli Melek 1969 
Malkoçoğlu Akıncılar Geliyor 1969 
Osmanlı Kartalı 1969 
Ala Geyik 1969 
Melikşah 1969 
Büyük Yemin 1969 
Aşk Mabudesi 1969 
Hayat Kavgası 1969 
Malkoçoğlu Cem Sultan 1969 
Arım, Balım, Peteğim 1970 
Selahattin Eyyubi 1970 
Ferhat ile Şirin 1970 
Yarım Kalan Saadet 1970 
Yusuf İle Züleyha / Hazreti Yusuf 1970 
Hayatım Sana Feda 1970 
Adsız Cengaver 1970  
Yumurcak Köprüaltı Çocuğu 1970 
Vahşi Çiçek 1971 
Herşey Oğlum İçin 1971 
İki Esir 1971 
Battal Gazi 1971 
Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri 1971 
Fakir Aşıkların Romanı 1971 
Cehenneme Bir Yolcu 1971 
Severek Ayrılalım 1971 
Küçük Sevgilim 1971 
Satın Alınan Koca 1971 
Adını Anmayacağım 1971 
Oyun Bitti 1971 
Hak Yolu 1971 
Köle 1972 
Mahkum 1972 
Murat İle Nazlı 1972 
Öldüren Örümcek 1972 
Nazlı İle Murat 1972 
Hayatımın En Güzel Yılları 1972 
Çöl Kartalı 1972 
Günahsızlar 1972 
Yaralı Kurt 1972 
Alın Yazısı 1972 
Battal Gazi'nin İntikamı 1972 
Kara Murat: Fatih'ın Fedaisi 1972 
Yumurcak Küçük Kovboy 1973 
Kuşçu 1973 
Çaresizler 1973 
Yaralı 1973 
Vurgun 1973 
Battal Gazi Geliyor 1973 
Gönülden Yaralılar 1973 
Yanaşma 1973 
Acı Hayat 1973 
Kara Murat Fatih'in Fermanı 1973 
Oğul 1974 
Belalılar 1974 
Dayı 1974 
Kin 1974 
Bırakın Yaşayalım 1974 
Babalık 1974 
Kara Murat Kardeş Kanı 1974 
Önce Vatan 1974 
Yalnız Adam 1974 
Battal Gazi'nin Oğlu 1974 
Ayrı Dünyalar 1974 
Kara Murat Ölüm Emri 1974 
Karateciler İstanbul'da 1974 
Polizia Brancola Nel Buio, La 1975 
İnsan Avcısı 1975 
Aslan Adam 1975 
Babanın Oğlu 1975 
Cemil 1975 
Deli Yusuf 1975 
Kılıç Aslan 1975 
Soysuzlar 1975 
Babacan 1975 
Babaların Babası 1975 
Şafakta Buluşalım 1975 
Kara Murat Kara Şövalyeye Karşı 1975 
Üç Kağıtçılar 1975 
Tek Başına 1976 
Tuzak 1976 
Yarınsız Adam 1976 
İki Arkadaş 1976 
Kara Murat, La Belva Dell'Anatolia 1976 
Babanın Suçu 1976 
Che Carambole Ragazzi 1976 
Şahin 1976 
Hınç 1976 
Korkusuz Cengaver 1976 
Mağlup Edilemeyenler 1976 
Kara Murat Şeyh Gaffar'a Karşı 1976 
Sevgili Oğlum 1977 
İstasyon 1977 
Akrep Yuvası 1977 
Altay'dan Gelen Yiğit 1977 
Hakanlar Çarpışıyor 1977 
Güneş Ne Zaman Doğacak 1977 
Baba Ocağı 1977 
Adalet 1977 
Satılmış Adam 1977 
Yıkılmayan Adam 1977 
Cemil Dönüyor 1977 
Kara Murat Denizler Hakimi 1977 
Baskın 1977 
Gelincik 1978 
İnsanları Seveceksin 1978 
Maden 1978 
Baba Kartal 1978 
Kaplanlar Ağlamaz 1978 
Ölüm Görevi 1978 
Görünmeyen Düşman 1978 
Kara Murat Devler Savaşıyor 1978 
Vahşi Gelin 1978 
Kılıç Bey 1978 
Küskün Çiçek 1979 
Üç Sevgili 1979 
Vatandaş Rıza 1979 
İki Cambaz 1979 
Kanun Gücü 1979 
Üç Tatlı Bela 1979 
Üç Sevgilim 1979 
Canikom 1979 
Süpermenler 1979 
Sarışın Tehlike 1980 
Destan 1980 
Kartal Murat 1980 
Rahmet Ve Gazap 1980 
Rüzgar 1980 
Takip 1981 
İntikam Yemini 1981 
Kader Arkadaşı 1981 
Öğretmen Kemal 1981 
Önce Hayaller Ölür 1981 
Acı Günler 1981 
Su 1981 
Unutulmayanlar 1981 
Son Savaşçı 1982 
Dört Yanım Cehennem 1982 
Gırgır Ali 1982 
Ölümsüz 1982 
Kelepçe 1982 
Kanije Kalesi 1982 
Son Akın 1982 
Dünyayı Kurtaran Adam 1982 
Erkekçe 1983 
İdamlık 1983 
Çöl 1983 
En Büyük Yumruk 1983 
İntikam Benim 1983 
Ölüme Son Adım 1983 
Vahşi Kan 1983 
Yaşadıkça 1984 
Ölüm Savaşçısı 1984 
Dev Kanı 1984 
Deli Fişek 1984 
Bırakın Yaşasınlar 1984 
Kanun Kanundur 1984 
Kartal Bey 1984 
Bir Kaç Güzel Gün İçin 1984 
Alev Alev 1984 
Paramparça 1985 
Paranın Esiri 1985 
Kanun Adamı 1985 
Kaplanlar 1985 
Bin Defa Ölürüm 1985 
Doruk 1985 
Kaçış 1985 
Kahreden Gençlik 1985 
Katiller De Ağlar 1985 
Mahkum 1985 
Son Darbe 1985 
Sert Adam 1986 
Tokatçılar 1986 
Gırgır Hafiye 1986 
Ölümsüz Aşk 1986 
Kavga 1986 
Babanın Oğlu 1986 
Yalnız Adam 1986 
Kanca 1986 
Sokak Kavgacısı 1986 
Kral Affetmez 1986 
Silah Arkadaşları 1986 
Vazife Uğruna 1986 
Melek Yüzlü Cani / Nefret 1986 
Sen Ağlama 1987 
Sevdam Benim 1987 
Son Kahramanlar 1987 
Dökülen Yapraklar 1987 
Asılacak Adam 1987 
İnsan Avcıları 1987 
Cehennem Ateşi 1987 
Dört Hergele 1987 
Şeytanın Oğulları 1987 
Damga 1987 
Sürgündeki Adam 1987 
Yasak İlişki 1988 
Yaşamak 1988 
Bombacı 1988 
Şafak Sökerken 1988 
Babam Ve Ben 1988 
Muhteşem Serseri 1988 
Kızım ve Ben / Gurbet Kadını 1988 
Eski Silah 1989 
Av 1989 
Doktorlar 1989 
Polis Dosyası 1989 
İki Başlı Dev 1990 
Tanık 1992 
Gülün Bittiği Yer 1998 
Oğulcan 2000 
Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu 2006

Televizyon Dizileri

Polis 1992 
Şişeler 1993 
Kumarbaz 1993 
Merhamet 1993 
Zirvedekiler 1993 
Uyuşturucu 1994 
Bizim Ev 1995 
Karate Can 2000 
Serseri 2003 
Köpek 2005 
Ölümüne Sevdalar 2005

memleket.com.tr

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni kimler aldı? Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın kimdir? Neden Kültür Sanat Büyük Ödülü aldılar? Hangi hizmetlerde bulundular? Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri nedir?

Etiketler :