Kriter dergisinin yeni sayısı

Kriter dergisinin yeni sayısı

İSTANBUL (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 3. sayısı çıktı. A&G’nin sahibi Adil...

İSTANBUL (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 3. sayısı çıktı.

A&G’nin sahibi Adil Gür'ün söyleşisine yer verilen derginin Temmuz sayısında dosya konusu "Krizdeki Birleşmiş Milletler sistemi" olarak belirlendi.

Dergide haziran sonunda yaptıkları araştırmaya ilişkin görüşlerine yer verilen Gür, "Türkiye, İsrail ile iyi ilişkiler yürütmeli” ya da "Türkiye’nin menfaatine ise İsrail ile iyi ilişkiler yürütülmeli" diyenlerin toplamının yüzde 63 olduğunu kaydetti.

Halkın yüzde 60'ının Türkiye’de bir sistem değişikliği gerektiğine inandığını ifade eden Gür, söyleşide şunları kaydetti:

"Yüzde 59 'sistem değişikliği bir referandumla önüme gelirse evet derim' diyor. 'partili cumhurbaşkanına evet derim' diyenlerin oranı yüzde 55 civarında. Dolayısıyla partili cumhurbaşkanlığı modeli halkta hiçbir sıkıntıya neden olmadan referandumla geçecektir. Sistem tıkanıklığı bugün partili cumhurbaşkanlığı modeliyle de aşılabilir. Ama nihai hedef başkanlık sistemi olmalı. Ayrıca terörle mücadeleyi destekleyenlerin oranı yüzde 73,5'e yükseldi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler