KPSS'deki usulsüzlük operasyonu

KPSS'deki usulsüzlük operasyonu

KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, 32 şüphelinin tutuklanması için hazırlanan sevk yazısında, MASAK raporuna göre zanlıların para transferi ve aralarındaki telefon trafiği (HTS kayıtları) yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 32 şüpheli, öğle saatlerinde tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.

Savcılığın, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine yönelik "tutuklama" talepli yazısında, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sorularının sınavdan önce elde edilerek aracılar ve adaylar vasıtasıyla sınava girenlere dağıtılmasıyla ilgili "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "örgütlü sahtecilik" ve "terör örgütü üyesi olma" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

YÖK Denetleme Kurulu, Jandarma Kriminal, Emniyet Bilişim Uzmanlığı, TÜBİTAK, MASAK, ÖSYM, SGK, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan rapor ve yazılar, müşteki beyanları, bazı şüpheli ikrarları, matematik ölçme ve değerlendirme uzmanı bilirkişi raporları, HTS analiz çalışması raporu ve şeması ile tüm delillere göre, 32 şüphelinin üzerilerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi olduğu ifade edildi.

Sevk yazısıyla, 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girip 100 ve üzeri net yapan şüphelilerin aralarındaki telefon trafiği ve MASAK raporuna göre para transferlerini gösteren grafikler de Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine iletildi.

Rapora göre, sınava giren şüphelilerin aktardığı paralar soruşturma kapsamındaki sınava girmeyen kişilerde toplandı. Bu kişiler paraları, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı oldukları öne sürülen ABD'deki Well-Spring Cultural Education, Brooklyn Amity School ve Metropolitan Education, Consulting Services isimli kuruluşlara aktardı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :