KPSS mağdurları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

KPSS mağdurları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu Engizek:- "Şu anda tekstil işi yapan bir firmada planlama şefi olarak çalışıyorum. Çalıştığım iş mezun olduğum alanla ilgili değil. Boyahanede çalışıyorum. Kendi alanımla ilgili bir işte çalışıp devletin bana y

ANKARA (AA) - SERDAR AÇIL/İSMET KARAKAŞ - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının soruları sızdırdığı 2010 yılındaki Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) mağdur olanlar, puanlarının tekrar hesaplanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde bir araya gelen ve sayıları 3 bine yaklaşan mağdurlardan, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü mezunu Tuğba Saylem Gürel, AA muhabirine açıklamasında, terör örgütü mensuplarının soruları sızdırmasıyla daha önce görülmedik şekilde çok sayıda adayın yüksek netler yaptığını, bu nedenle standart sapmanın değiştiğini ve hakkıyla sorulara cevap veren adaylara düşük puanlar geldiğini söyledi.

Bu sınavda adayların hak ettikleri yerlere giremediğini ve mağdur olduklarını dile getiren Gürel, şöyle konuştu:

"Biz devletimize bağlılığımızı her zaman koruduk. Devletimiz de örgütün ülkemize verdiği zararı giderme yoluna gitti ve malum terör örgütünün doğurduğu mağduriyetlerin giderilmesine başlandı. Bu noktada yetkililerin sesimize kulak vereceğine, devletimizin bize sahip çıkacağına ve yaşadığımız büyük mağduriyeti ortadan kaldıracağına olan inancımız tam. Biz, kopyacıların puanlarının iptal edilmesini ve sistemden çıkarılmasını istiyoruz. İptal edilen puanların ardından değişen standart sapmayla puanımız yeniden hesaplansın ve kopyacılardan boşalan kadrolara 2010 KPSS'ye girip atanamayanlara tekrar tercih hakkı sağlansın. Bu kişilerin ataması yapılsın. A grubu kadrolar, polislik sınavları, zabit katipliği, gardiyanlık, itfaiye erliği gibi yaş sınırı olan kadrolar için mağdurların 2010 yılındaki yaşı dikkate alınarak yaş sınırlamasına takılmalarını engellemeye yönelik düzenleme yapılsın."

Kimsenin yerine geçmeyi amaçlamadıklarını, hakları olanın dışında en ufak bir talepleri olmadığını dile getiren Gürel, "Sadece örgüt elemanlarının kul hakkını hiçe sayıp usulsüz ve haksız bir şekilde gasbettiği kadrolarımızı geri istiyoruz. Hakkımız olan kadrolara yapılacak farklı bir alım şekli, telafisi mümkün olmayacak bir durumu ortaya çıkaracak ve yeni mağduriyetlere yol açacak. Maddi manevi çok büyük sıkıntılar yaşadığımız 6 yılda bizler devletimize güvenmekten asla vazgeçmedik. Devletimizin, şu hassas dönemde bizlere sahip çıkacağına, hakkımız olanı vereceğine ve bu kara günlerin mağdurların haklarının iadesiyle sonuçlanacağına dair güvenimiz tam." diye konuştu.

- "Çocuklarımın geleceği için buradayım"

Yılmaz Engizek ise 2007'de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduğunu, 2010 KPSS'de 83 net yapmasına rağmen 73,738 puan aldığını söyledi.

Engizek, "Eğer kopya skandalı olmamış olsaydı benim alacağım puan 80-85 arasında olacaktı. Bu da benim memur olmam için yeterliydi. 2010 yılında gerçekleşen bu olay bize gelecek puanların standart sapmasını değiştirdi. Eğer soruların sızdırılması olayı olmasaydı herkes hak ettiği puanı alacaktı. Şu anda yaklaşık 13 bin 101 kişi, 672 KHK ile görevlerinden ihraç edildi. Biz de mağdurlar olarak bu 13 bin 101 kişiden boşalan kadroya, 2010 KPSS sınavı sonucuna göre alınmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Şu anda tekstil işi yapan bir firmada planlama şefi olarak çalıştığını belirten Engizek, "Çalıştığım iş mezun olduğum alanla ilgili değil. Boyahanede çalışıyorum. Çalıştığım ortam sağlık açısından elverişli değil. Kendi alanımla ilgili bir işte çalışıp devletin bana yaptığı yatırımın karşılığını vermek istiyorum." dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyleyen Engizek, "20 günlük bebeğimi bırakıp hakkımı aramak için soruların sızdırılması davasının görüldüğü Ankara'ya geldim. Çocuklarımın geleceği için buradayım. Hakkımızın verilmesini talep ediyorum." ifadesini kullandı.

- "Kimimiz kanser oldu, kimimiz intihar etti"

Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu Mahmut Baldan da 2010 KPSS sınavında 87 net yaptığını ve 77,523 puan aldığını söyledi. Baldan, "Bölümümüzün merkezi son ataması 77,500 puanda kaldı. İhraç edilen 13 bin 101 kişiden iktisat mezunu olarak atananlar benim hakkımı gasbetti. Maddi ve manevi haklarımın iadesini istiyorum." diye konuştu.

Malatya'da organize sanayi bölgesinde özel bir şirkette muhasebeci olarak çalıştığını aktaran Baldan, şunları söyledi:

"2010 merkezi atamalarda Maliye Bakanlığı, SGK, Tapu Kadastro, Gümrük Muhafaza, PTT, İçişleri Bakanlığı gibi kurumlar bölümümüzden alım yapıyordu. Soruların sızdırılmasıyla standart sapma değişti. Bu nedenle puanımız düşük geldi. Eğer sorular çalınmasaydı 83 civarında bir puanla atanmış olacaktım. Çok iyi hazırlandığım bu sınavda atanamamam benim ve ailem için büyük bir hayal kırıklığı oldu. 30 yaşına geldik meslek sahibi olamadık. Kimimiz kanser oldu, kimimiz intihar etti. Yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. 6 senemiz, hayallerimiz çalındı. Adaletin sağlanmasını talep ediyoruz. Biz mağdur edebiyatı yapan FETÖ'cüler gibi değil, bu örgüt yüzünden atanamayan mağdurlar olarak sesimizin duyulmasını istiyoruz."

- "Hem çalıştım hem de KPSS'ye hazırlandım"

Erdinç Önalan da üniversite okurken çalışmak zorunda kaldığını, işletme bölümünden mezun olduktan sonra hem çalışıp hem de 2010 KPSS'ye hazırlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Genel Yetenekten 50 doğru 9 yanlış yaptım. Genel Kültürden ise 39 doğru 16 yanlış yaptım. Normal şartlarda bu netler atamaya yeterliyken soruların sızdırılmasıyla atanma yeterliliğini kaybetti. Hak ettiğimizden daha düşük puanlar aldık. KPSS 2010'un yargı kararıyla iptali, soruların çalındığını kesinleştirdi. O dönem ataması yapılan yaklaşık 13 bin kişi ihraç edildi. Bu kadrolar KPSS 2010 sınavına girerek yüksek netle atanamayanların hakkıdır. Devletimizden mağduriyetimizin giderilerek hak ettiğimiz kadroların bize verilmesini istiyoruz."

- "Adalet yerini bulsun istiyoruz"

Çiğdem Miraç Ersanlı, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden 2007'de mezun olduğunu belirterek, "Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinden mezunum. 2010 KPSS'de yüksek netlerime rağmen düşük puanla atanamadım. O moral bozukluğuyla tekrarlanan eğitim bilimleri sınavına giremedim. Şu an bir bebeğim var. Aynı disiplinle ve zaman ayırarak sınava çalışmam artık çok zor. FETÖ yüzünden görevden el çektirilenlerin yerine puanlarımızın tekrar hesaplanarak atanmayı talep ediyoruz. Adalet yerini bulsun istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın samimiyetine inancımız sonsuz. Lütfen mağduriyetimiz giderilsin." dedi.

Ferdi Ulakçı da Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden 2010'da mezun olduğunu, aynı yıl girdiği KPSS'de genel yetenek sınavında 41 doğru 7 yanlış, genel kültür sınavında ise 40 doğru 16 yanlış yaptığını belirtti. Bu netlerle KPSS 3'ten 69,222 puan aldığını kaydeden Ulakçı, "Çalınan sorular nedeniyle 11,9'luk bir standart sapma oldu. Soruları alan FETÖ/PDY mensubu örgüt üyeleri, sınavdan yüksek puanlar alarak hakkımız olan kadrolara yerleşti. Çok büyük hak kaybı yaşadık. Bu örgüt yüzünden mağdur olduk 6 yıldır büyük üzüntü yaşadık." diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu Banu Halat, 2010 KPSS'de 84 puan aldığını, bu puanla atanamadığını söyledi. Kızına destek olan anne Selma Halat da 6 yıllık mücadelenin hak ve adaletle sonuçlanmasını, mağdurların hak ettikleri yerlere gelmesini isteyerek, "Soruları çalanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Çocuklarımızı büyük emeklerle yetiştirdik. Onların üzüntüsü bizi kahrediyor. Biz de onlarla birlikte mağdur olduk. Sonuna kadar çocuklarımızın arkasındayız. Sadece benim çocuğumun değil, tüm gençlerin haklarının verilmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizin gerekeni yapacağını umut ediyoruz. Onlara güvenimiz sonsuz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :