Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi'den Rusya yorumu

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi'den Rusya yorumu

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi:- "Rusya'nın Balkanlara etkisini genişletme eğilimleri sadece Kosova için değil, bölge için yeni bir zorluktur"

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Rusya'nın Balkanlar'daki nüfuzuna işaret ederek, ''Rusya'nın Balkanlara etkisini genişletme eğilimleri sadece Kosova için değil, bölge için yeni bir zorluktur.'' dedi.

Thaçi, makamında Avusturya-Kosova Dostluk Derneği temsilcilerini kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasında işbirliğinin derinleştirilmesi konuları değerlendirildi.

Kosova Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Thaçi'nin, Kosova'nın bağımsızlık ve devlet inşası sürecinde Avusturya'nın rolünden övgü ile bahsettiği bildirildi.

Avusturya'nın Kosova'yı en çok destekleyen ülkelerden biri olduğu belirtilen açıklamada Thaçi'nin, ''Ülke içerisinde de Avusturya, eğitim, tarım ve enerji alanlarındaki yatırımları ile çok büyük bir destekçimizdir. Avusturya-Kosova Dostluk Derneği yeni bir kurum, ancak bizim yüzyıllara dayanan dostluğumuza daha da fazla ruh verdi.'' ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Kosova'nın dini aşırılığa, radikalizme ve teröre karşı oldukça aktif olduğuna dikkat çekilen açıklamada Thaçi'nin, ''İnsanların yabancı ülkelerdeki savaşlara katılmasını önleyen kanunu getirdik. Ayrıca şiddeti, nefreti destekleyen ve teşvik eden ile Suriye ve Irak'a giden insanların adalet ile yüzleşmeleri konusunda çok kararlıyız.'' sözleri aktarıldı.

Açıklamada, Thaçi'nin, Rusya'nın Balkanlara nüfuzunu genişletme eğilimlerine işaret ederek, ''Rusya'nın Balkanlara etkisini genişletme eğilimleri sadece Kosova için değil, bölge için yeni bir zorluktur.'' şeklinde konuştuğu bildirildi.

Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi diyalogu da ele alınan görüşmede, Thaçi'nin, ''Bir iyi komşuluk anlaşması daha sağlanabilir, aynı zamanda bu devletler arasında bir uzlaşma olabilir. Bu anlaşmanın sağlanabileceğine inanıyorum ve sağlanacaktır.'' şeklinde konuştuğu aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler