"Korsan yayın kuruluşları kapatılmalıdır"

"Korsan yayın kuruluşları kapatılmalıdır"

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan: "TÜRKSAT üzerinden RTÜK lisansı olmayan ve RTÜK’ten lisans alan platformlar üzerinden kanuna ve toplumun genel ahlak kurallarına uymayan hak ve hukuk tanımayan korsan yayın kuruluşları çok acilen kapatılmalıdır"

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, "TÜRKSAT üzerinden RTÜK lisansı olmayan ve RTÜK’ten lisans alan platformlar üzerinden kanuna ve toplumun genel ahlak kurallarına uymayan hak ve hukuk tanımayan korsan yayın kuruluşları çok acilen kapatılmalıdır" dedi.

Yazılı açıklamasında, korsan ve kaçak yayın yapan televizyonların yayıncıları ve izleyicileri mağdur ettiğini belirten Burhan, şunları kaydetti:

"TÜRKSAT üzerinden RTÜK lisansı olmayan ve RTÜK’ten lisans alan platformlar üzerinden kanuna ve toplumun genel ahlak kurallarına uymayan hak ve hukuk tanımayan korsan yayın kuruluşları çok acilen kapatılmalıdır. Kaçak şekilde TÜRKSAT uydusu üzerinde yayın yapan ve korsan içerik yayınlayan televizyonlara müdahale edilememesi, yasal düzenlemelere uygun bir şekilde yayıncılık hizmeti veren yayıncıları olumsuz etkilemektedir. Yasal yayıncılık lisanları olmadığından kaçak olarak nitelendireceğimiz bir şekilde yayın yapan bu televizyonlar, RTÜK tarafından belirlenen yayıncılık ilke ve kurallarına uymadıkları gibi istedikleri her şeyi yayınlayarak telif haklarını da ödemeyip kanunlara bağlı olarak yayın yapan yayın kuruluşlarını mağdur etmektedirler.

6112 sayılı RTÜK Kanunu'nun 2. maddesinin (a) bendinde çok açık bir şekilde şirket merkezlerinin Türkiye sınırlarında olan yayıncılarının, Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan lisans alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına uymak zorunda oldukları açıkça belirtilmesine rağmen maalesef bu kanunlara uymayan yayınlara TÜRKSAT göz yummaktadır. Kaçak ve korsan yayıncılığın önüne geçebilmek için bu kanun mutlaka uygulanmalı ve bu kanuna aykırı davranan yayıncılara gereken cezalar verilmelidir."

Burhan, izinsiz yayın yapan yayıncıların; sağlıksız ürünler pazarladıklarını, vatandaşları mağdur ettiklerini, sahte ürünler sattıklarını, kumar oynatıp, toplumun ahlak yapısına uygun olmayan yayınlar yaparak gençliğin bir yandan ruhsal yapısını bozduklarını belirtti.

Burhan, Türkiye Büyük Millet Meclisine, korsan yayın yapan kuruluşlarını kapatma çağrısında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler