"Kore-Türkiye Diplomatik İlişkileri 60. Yıl Kutlama Etkinliği"

"Kore-Türkiye Diplomatik İlişkileri 60. Yıl Kutlama Etkinliği"

Türkiye ve Kore diplomatik ilişkilerinin 60. yılı dolayısıyla Ankara'da resepsiyon verildi

ANKARA (AA) - Türkiye ve Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılı dolayısıyla "Kore-Türkiye Diplomatik İlişkileri 60. Yıl Kutlama Etkinliği" düzenlendi.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği, Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. yılı, Kore Milli Günü ve Kore Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle ATO Congresium'da resepsiyon verdi.

Resepsiyona Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-soo, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Yardımcısı Metin, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin 2013 yılında karşılıklı imzalanan serbest ticaret anlaşması ile daha dengeli hale geldiğini belirterek, Güney Kore ve Türkiye arasındaki 7 milyar dolarlık dış ticaret hacminin 60 yıllık dostluğun göstergesi olduğuna değindi.

Güney Kore'nin, Türkiye'de otomotiv başta olmak üzere elektrik elektronik alanında da çok önemli yatırımlarda bulunduğunu söyleyen Metin, bu yatırımların gelecek dönemde artış göstereceğine işaret etti.

Metin, her iki ülkenin bölgelerinde barış ve huzurun teminatı olduğunu söyledi.

- Türk-Kore dostluğu devam etmeli

Bakan Yardımcısı Yayman ise etkinliğin Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkilerin köklü geçmişini bir kez daha hatırlama ve iki ülkenin geleceklerini bu doğrultuda planlama fırsatı verdiğini söyledi.

Güney Kore’den, Türkiye'ye ve Türkiye'den Güney Kore’ye giden turist sayısının artırılması için ortak iradenin bulunmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Yayman, "Kore Savaşı sırasında kuvvetlenen ve tüm dünyaya örnek teşkil eden dostluk ve kardeşliğimizi, siyasi ve ekonomik alanda olduğu kadar kültür, sanat ve turizm alanında sürdüreceğimizi belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho da, Türkiye'de görev yaptığı süre içerisinde 40'a yakın şehri gezdiğini ve bu arada Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu fark ettiğini söyledi.

Kore halkı ve iş adamlarına her zaman bu ülkeyi ziyaret etmelerini tavsiye ettiğini belirten Cho, Türklerden de gelenlere, turist ve iş adamlarına sahip çıkmalarını istedi.

Cho, Kore savaşı sırasında askerlerini Güney Kore'ye yardım için yollayan Türkiye'ye minnettar olduklarını vurgulayarak salonda bulunan Kore gazi ve ailelerini özellikle alkışlattı.

Büyükelçi Cho, iki ülke arasındaki ilişkilerin 60. yılı nedeniyle bu gece Kore'den gelen 100'den fazla sanatçının performans sergileyeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kore geleneksel müziği, Kore geleneksel kıyafeti Hanbok defilesi, tekvando gösterileri ve Güney Kore kökenli bir pop müzik türü olan "K-pop" konseri yapıldı. Ayrıca Koreli kadınların geleneksel el sanatları çalışmaları, geleneksel çay ve tatlı kültürü tanıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :