KOP koyunları yıkıyor

KOP koyunları yıkıyor

Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen "KOP ile Koyun Gerisi Oyun" projesinde koyun yetiştiricileri “Alo Yıkama Hattı”nı arayarak koyunlarını parazitlere karşı yıkatabiliyorlar.

Çiftçi ve üreticiye yönelik sağladığı projelerle güzel işlere imza atan KOP, bu yaz da küçükbaş üreticilerinin hayvanlarındaki dış parazitler sorunundan kurtulmalarını sağlıyor. Dış parazitlere karşı geliştirilen dezenfekte sıvısıyla, küçükbaş hayvanlar için özel üretilen yıkama makinasında hayvanlar tek tek seri bir şekilde yıkanıyor. KOP İdaresi Başkanlığı desteklediği "KOP Kırsal Kalkınma Programı" kapsamında hazırlanan "KOP ile Koyun Gerisi Oyun" projesinin, proje koordinatörlüğü Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü proje ortaklığını ise Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülüyor. 

kop-(4).jpg

Proje ortağı olan Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından oluşturulan “Alo Yıkama Hattı” ile 0 332 350 32 50 telefon numarasından randevu alınarak küçükbaş hayvanların dış paraziter İlaçlaması yapılıyor.

kop-(1).jpg

SAATTE BİN 500 ADET YIKIYOR

Çiftçiler tarafından geleneksel yöntemlerle yapılan parazitlere karşı yıkama yöntemi proje kapsamında sağlanan ‘Seyyar Püskürtmeli Yıkama Sistemi’ ile saatte bin ila bin 500 küçükbaş hayvan yıkanabiliyor. KOP’un sağladığı yıkama sistemiyle daha etkili soncular da alınıyor.  KOP tarafından "KOP ile Koyun Gerisi Oyun" projenin amacında hayvanlarda sıkça görülen bit, pire, uyuz, kene gibi dış parazitlerle mücadele edilmesi, hayvan ve insan sağlığının korunması yer alıyor.

kop-(2).jpg

Aynı zamanda havyan üretiminde daha kaliteli ve verimli olması da projenin amaçlarının başında bulunuyor. Ayşe Avcı-Memleket