Konya'ya Tarım Eğitim Merkezi kuruluyor:  TEKNOLOJİK TARIMI ÖĞRETECEĞİZ

Konya'ya Tarım Eğitim Merkezi kuruluyor: TEKNOLOJİK TARIMI ÖĞRETECEĞİZ

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ve tarım paydaşları tarafından hayata geçirilmek istenilen projeler kapsamında, Selçuk Üniversitesi bünyesinde “Çiftçi Eğitim Merkezi” kuruluyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ve tarım paydaşları tarafından hayata geçirilmek istenilen projeler kapsamında, Selçuk Üniversitesi bünyesinde “Çiftçi Eğitim Merkezi” kuruluyor.

tarim-(1).jpg

Çiftçinin teknolojik tarım yapmasını amaçlayan Tarım Eğitim Merkezi Konya'da kurulacak. Gazetemize açıklamalarda bulunan Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, "Selçuk Üniversitesi Rektörü ve tarım paydaşları ile birlikte Konya'ya Tarım Eğitim Merkezi kurulması gerektiğini kararlaştırdık. Çiftçi eğitimi konusunu çözmeyi hedefliyoruz." dedi.

tarim-(3).jpg

“KONYA'DA DA OLMASI GEREKİR”

Bu merkezde çiftçilere tarımsal konularda eğitimler verileceğini kaydeden Rıfat Kavuneker, “Birçok üniversitede bu eğitim merkezlerinin kurulduğunu hatırlatarak, Çiftçilere kendi üretimlerini nasıl yapacaklarını ve budama zamanında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli eğitimler verilecek. Merkezimizde sadece ürün eğitimi değil aynı zamanda ürünü pazarlama noktasında da önemli ipuçları verilecek. Çiftçilerimizle el ele vererek şehrimizi tarımda söz sahibi yapacağız.

tarim-(4).jpg

Biz 4 yıl önce Almanya'da Çiftçi Eğitim Merkezi'ni gördük. Konya'da da olması gerekir dedik. O kadar teknik çalışılıyor ki, bütün ince ayrıntılar hesap ediliyor. Hangi traktör daha az yakıyor, hangi toprakta hangi ürün yetişir gibi soruların cevabını bu merkezdeki eğitimlere vereceğiz. Geçtiğimiz haftalarda Almanya'dan geldiler. Ankara'dan tarım ataşesi Konya'ya geldi. Birlikte, yapılacak yerleri gezdik gördük. İnşallah en kısa zamanda kuralım dedik. Hem öğrenciler hem de çiftçiler tekniği pratiği öğrensinler istiyoruz. Bütün ekipmanların olduğu bir merkez olacak. Hem tekniği hem de uygulama adına önemli bir merkez olarak tarıma verimlilik katacak. Çiftçi üretimdeki soruların hepsinin cevabını bulabilecek." dedi. Servet R. Çolak-Memleket

tarim-(2).jpg