Konya'ya komşu şehir Aksaray'da fırtına ve hortum yıktı geçti! Gece yarısı şiddetli yağmur etkisini artırdı

Aksaray'da akşam saatlerinde yaşanan rüzgar fırtınası ve hortum nedeniyle 5 köyde hasar oluştu. Köyde yıkılan cami minaresi nedeniyle imam yaralanırken, 5 küçükbaş hayvan telef oldu. Kentte gece yarısı şiddetli yağmur etkili oluyor

Aksaray'da akşam saatlerinde yaşanan rüzgar fırtınası ve hortumun ardından gece yarısı şiddetli yağmur yağışı etkisini artırdı.

Aksaray’da akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve hortum bir caminin minaresini ve mandıraları yıktı, evlerin çatısını uçurdu. Yıkılan minare nedeniyle cami imamının yaralandığı afette 5 küçükbaş hayvan da telef olurken, hortum anbean görüntülendi.

HORTUM İLÇE VE 5 KÖYDE AĞIR HASAR VERDİ, HAYVANLAR TELEF OLDU

Akşam saatlerinde Ağaçören ilçesi ve ilçeye bağlı Hacı Ahmetli Davutlu, Göllü, Kırımini, Avşar ve Hacıismailli köylerinde etkili olan fırtına ve hortum adeta yıktı geçti. Köylerde evlerin çatıları uçarken, arazideki mandıralar da yıkıldı.

Ağaçların yerinden sökülerek savrulduğu afette traktör römorkları devrildi. Bazı araçların hasar gördüğü, elektrik direklerinin devrildiği fırtına ve hortum sonrası ilçe ve 5 köyünde büyük hasar oluştu. 5 küçükbaş hayvan telef olurken, hortum anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.



MİNARESİ YIKILAN CAMİNİN İMAMI YARALANDI
Ağaçören ilçesine bağlı Göllü köyündeki caminin minaresi de fırtınada cami lojmanının üzerine yıkıldı.

Bu sırada evde bulunan cami imamı Özcan D. (26) yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Yardım ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan imamı ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Tedavi altına alınan imamın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede hummalı bir çalışma başlattı.

AKSARAY'DA YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Akşam saatlerinde rüzgar fırtınası ve hortumun etkili olduğu Aksaray'da gece yarısı şiddetli yağmur yağışı başladı. Şehir genelinde etkili olan yağış cadde ve sokaklarda su birikintisine neden olurken trafikte de kısmen aksamalar yaşandı. Hava sıcaklığının 7 derece olduğu şehirde yağışın gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

Aksaray’da fırtına ve hortum yerini şiddetli yağmura bıraktı

Aksaray’da fırtına ve hortum yerini şiddetli yağmura bıraktı

Aksaray’da fırtına ve hortum yerini şiddetli yağmura bıraktı

Aksaray’da fırtına ve hortum yerini şiddetli yağmura bıraktı

Aksaray’da fırtına ve hortum yerini şiddetli yağmura bıraktı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.