Konyaspor'un play-off'taki rakibi Düzce Belediye

Konyaspor'un play-off'taki rakibi Düzce Belediye

TBL’de normal sezonu 103-82’lik Yalova Belediyespor galibiyetiyle kapatan Konyaspor’un play-off’taki rakibi Düzce Belediyespor oldu

 

Türkiye Basketbol Ligi 30.hafta karşılaşmasında Konyaspor Basketbol Takımıevinde konuk ettiği Semt77 Yalova Belediyespor’u 103-84 mağlup etti. Bu karşılaşmayla birlikte ligin normal sezonunu 47 puanla 7.sırada tamamlayan ekibimiz Play-Off çeyrek finalinde ligi 4.sırada tamamlayan Düzce Belediyespor’la eşleşti. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı maçın başından itibaren üstün götüren Konyaspor, rahat bir galibiyet aldı. Karşılaşmanın ilk çeyreği 25-22 önde tamamlayan ekibimiz ikinci periyotta daha iyi bir oyun sergileyerek farkı 12 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına 50-38 önde girdi. Mücadelenin üçüncü periyotunda da etkili oyununu sürdüren yeşil-beyazlılar, son çeyreğe 86-60 önde girdi. Son çeyrekte de rahat bir oyun ortaya koyan yeşil-beyazlılar sahadan 103-82 galip ayrılan taraf oldu. Kadroda yer alan tüm oyuncuların süre aldığı mücadelede Calvin Godfrey 23 sayı 16 ribaunt, Sertay Gürsu 17 sayı, Marcus Hall 14 sayı ile en skorer isimler oldu.

RAKİP DÜZCE BELEDİYESPOR

Türkiye Basketbol Ligi’nde sezonu 7. sırada bitiren Konyaspor’un play-off’taki rakibi sezonu 4. sırada bitiren Düzce Belediyespor oldu. Mücadele Türkiye Basketbol Federasyonun açıklayacağı gün ve saatte oynanacak. Konyaspor Düzce Belediyespor’la Konya’da oynadığı karşılaşmayı 71-63 kazanırken Düzce’deki maçı 85-83 kaybetmişti. 

TBL’DE PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde normal sezon, 30. ve son hafta maçlarının ardından tamamlanırken, play-off eşleşmeleri belli oldu. Ligde normal sezonu 2 ile 9. sıralar arasında tamamlayan 8 takımın mücadele edeceği play-off' maçlarının ardından Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselecek ikinci takım belli olacak. Basketbol 1. Ligi'nde lider Bursaspor, 26. hafta maçlarının ardından Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselmeyi garantilemişti. Ligde 15. sırada yer alan Semt77 Yalova Belediyespor ile 16. ve son basamakta bulunan Edirnespor'un küme düşmesi ise daha önce kesinleşmişti.

TBL PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

Karesispor                   -           Akhisarspor

OGM Osmanspor        -           Y. Mamakspor

Düzce Belediyespor    -           Konyaspor

Petkimspor                  -           İTÜ Basketbol

Etiketler :