Konyaspor’un Kocaman hayali

Konyaspor’un Kocaman hayali

Konyaspor’da, Fenerbahçe’nin yollarını ayırmaya hazırlandığı Aykut Kocaman hayali kuruluyor. Yeşil-beyazlı yönetim ve taraftarlar, daha önce 2 kez Konyaspor’u çalıştıran ve tarihi başarılar yaşatan 53 yaşındaki teknik adamla 3. kez buluşmayı arzuluyor

 

Ali Koç’un başkanlığa seçildiği Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili taraflardan resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak basına yansıyan haberlere göre Ali Koç yönetimi Aykut Kocaman’la yola devam etmeyecek. Sarı-lacivertlilerde Kocaman’ın yerine getirilecek isim ise Holladalı Phillip Cocu… Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezon  PSV Eindhoven’u çalıştıran 47 yaşındaki teknik adamla her  konuda anlaştığı ifade ediliyor.

KONYASPOR’DA GÖZLER KOCAMAN’DA

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’den ayrılmasının ardından gözler Konyaspor’a çevrildi. Sergen Yalçın’la yola devam etmeyi düşünmeyen Hilmi Kulluk yönetiminin Aykut Kocaman’ı tekrar talkımın başına getirmek istediği öğrenildi. Geçen sezon korkulu rüya gören ve Sergen Yalçın yönetiminde ligde kalmayı başaran yeşil-beyazlılar, kulüp tarihindeki en başarılı dönemi yaşatan Aykut Kocaman’la görüşeceği belirtildi. Yeşil-beyazlı camianın koşulsuz takımın başında görmek istediği isim olan Aykut Kocaman'ın da önemli işlere imza attığı eski takımına dönmeye sıcak baktığı bildirildi.

OLURSA 3. KEZ OLACAK

Aykut Kocaman, Konyaspor’un başına geçerse, yeşil-beyazlı takımla yolarlı 3. kez kesişecek.

Daha önce 2 dönem Konyaspor’da görev yapan Aykut Kocaman, kısa süre içerisinde adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırmıştı. Yeşil-beyazlılar Aykut Kocaman ile bir Türkiye Kupası kazanırken, 2 kez de UEFA Avrupa Ligi'nde oynama hakkını elde etti. Kocaman’ın 2.  döneminde takımının başında 95 lig, 32 Türkiye Kupası ve 6 Avrupa Ligi maçına çıkan deneyimli teknik direktör, Konyaspor tarihinin en istikrarlı ismi olmayı da başarmıştı.

REKORLAR KIRDI
Aykut Kocaman, yeşil-beyazlı kulübün tarihine geçen başarılı sonuçlara imza attı. 2015-2016 sezonunda ligi 3. bitirerek, kulüp tarihinin en iyi derecesini elde eden Kocaman yönetimindeki ekip, aynı sezon 66 puan topladı ve en yüksek puanı kazandı. Ligde geçen sezon 19 galibiyet alan Kocaman'ın öğrencileri, 26 yıl sonra 14 galibiyetle sezonunu geri bırakarak, kulüp rekorunu kırdı. Yine ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlayan deneyimli teknik adam, Konya tarihine geçti. Konyaspor, Aykut Kocaman döneminde, Fenerbahçe’yi 3-2’lik skorla deplasmanda ilk kez yenme başarısını da göstermişti. 

Etiketler :