Konyaspor'da 2 haftadaki büyük değişim

Konyaspor'da 2 haftadaki büyük değişim

Ligin ilk 2 haftasında çok atan çok yiyen takım görünümündeki Konyaspor, son 2 haftada az atan az yiyen takım hüviyetine büründü

 

Atiker Konyaspor’da defans hattı düzelmeye başladı. Ligin ilk 2 haftasında kalesinde 5 gol gören yeşil-beyazlılar son 2 haftada da ise kalesinde sadece 1 gol gördü. Konyaspor, son Evkur Yeni Malatyaspor maçında ise gol yemedi ve bu sezon ilk kez kalesini gole kapatmış oldu. 2018-2019 Futbol Sezonuna,3-2’lik Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor iç saha galibiyetiyle başlayan Atiker Konyaspor, ligin 2. haftasında Antalyaspor’la deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar, 2 haftada hem attığı gollerle hem de kalesinde yediği gollerle dikkat çekti. 2 haftada 6 gol atan Konyaspor kalesinde de 5 gol gördü.

DEFANS HATTINDA DEĞİŞİKLİK

Konyaspor ilk 2 haftada yediği 5 golün çoğunluğunun duran toplardan olması dikkat çekti. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu soruna çözüm bulmak için Bursaspor maçında geri ikili de değişikliğe gitti ve “Uğur Demirok-Ali Turan” ikilisinden “Uğur Demirok-Selim Ay” ikilisine döndü. Çalımbay, bunun yanında  ön liberoda da değişikliğe giderek “Volkan Fındıklı”yı yedek kulübesine çekti.

2 ATTI 1 YEDİ

İlk 2 haftada en çok gol atan ve en çok yiyen takımlar arasında yer alan Konyaspor son 2 haftada ise az atan az yiyen takım hüviyetine büründü. Yeşil-beyazlılar, son 2 maçta 2 gol kaydetti ve kalesinde tek gol gördü. Son Evkur Yeni Malatyaspor maçı ise bu sezon Konyaspor’un gol yemediği ilk maç oldu. Konyaspor’daki bu değişimde stoper mevkiinde yapılan değişikliğin ne kadar payının olduğu önümüzdeki maçlarda daha net bir şekilde kendini gösterecek.

Etiketler :