Konya Altınapa Barajı’nda 40 günlük su var

Konya Altınapa Barajı’nda 40 günlük su var

İyiden iyiye kışın etkisine giren Türkiye’de hava sıcaklığı düşmeye devam ediyor. Mevsimin etkilerini iliklerine kadar hisseden Konya’da havalar da soğuyor. Yeni hafta tahminlerini yayınlayan Meteoroloji, sıcaklığın düşeceğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde yağışlarla soluk alan Konya’da yeni hafta tahminlerinde yağış ihtimali yok. Ancak yeni haftada havalar iyice soğuyor.

Konya’da yeni haftanın ilk gününde hava sıcaklığı 20 derecelerde seyredecek. Gece saatlerinde ise durum biraz daha farklı hale geliyor. Geçtiğimiz haftalarda 10-12 derece arasında seyreden gece hava sıcaklığı yeni haftadan itibaren 7 dereceleri görecek.

Salı günü Konya’da hava sıcaklığı 19-8, Çarşamba 16-7, Perşembe 18-7, Cuma günü ise 21-7 derece arasında seyredecek.

Şehirde hafta boyunca yağış ihtimali yok.

BARAJ DOLULUK ORANLARI

Konya’nın iki su kaynağından Altınapa Barajı’nda su seviyesi yüzde 30’lar seviyesine yükseldi. Bağbaşı Barajı’nda ise yüzde 32 seviyesinde.

altinapa-baraji-su-hacmi.png

ALTINAPA TARİHİN EN KÖTÜ SEVİYESİNDE

KOSKİ’nin verilerine göre Konya’nın en eski barajlarından biri olan Altınapa Barajı, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Daha önce 28 milyon metreküp seviyesini gören barajda su seviyesi 10 milyon metreküpün altına indi.

Günlük kullanıma 250 bin metreküp suya ihtiyacı olan Altınapa Barajı’nda yalnızca 40 günlük su kaldı.

bagbasi-baraji-su-hacmi.png

BAĞBAŞI’NDA YÜKSELİŞ VAR AMA

Konya’nın en büyük barajlarından biri olan Bağbaşı Barajı’nda ise durum iç açıcı değil. 21 Nisan 2020 tarihinde 200 milyon metreküp seviyesini gören barajda 63 milyon metreküp su kaldı.

BAŞKAN ALTAY TALİMAT VERMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın talimatıyla şehre yağmur yağmaması durumunda olabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için ek önlemler alınmıştı.

Başkan Altay'ın talimatıyla açılan yeraltı kuyuları sayesinde Konya'nın da su problemi yaşamasının önüne geçilmiş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum