Konya'nın o ilçesinde şap hastalığı paniği! 5 mahallede hayvan hareketliliği yasaklandı, pazar kapatıldı

Konya'da Beyşehir ilçesinde görüldüğü iddia edilen şap hastalığı nedeniyle dolayısıyla Kapalı Hayvan Pazarı önlem amacıyla kapatıldı. Sadıkhacı, Emen, Sevindik, Sarıköy ve Üçpınar Mahallelerindeki tüm hayvan hareketleri de yasaklandı

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi illerinde görülen ve bir çok köyün karantinaya alındığı şap hastalığının Konya'nın Beyşehir ilçesinde görüldüğü iddia edildi. Şap hastalığı dolayısıyla Beyşehir Kapalı Hayvan Pazarı'nın önlem amacıyla kapatıldığı bildirildi.

sapbeysehirhayvanpazari.jpg

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, bölgede görülen şap hastalığı nedeniyle Sadıkhacı, Emen, Sevindik, Sarıköy ve Üçpınar Mahallelerindeki tüm hayvan hareketliliğinin yasaklandığı belirtildi.

beysehirhayvanpazarikapali.jpg

Açıklamanın devamında, "Hastalığın sönüşüne kadar Beyşehir hayvan pazarı kapatılmıştır. İdari ve fenni tedbirlere uymayanlara 42 bin 159 liralık idari para cezası uygulanacak olup, vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmaları rica olunur" ifadeleri kullanıldı.

beysehirhayvanpazari.jpg

beysehirhayvanpazarisap.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.