Konya'nın manevi dinamiklerinden Ladikli Ahmed Hüdai anılacak

Konya'nın manevi dinamiklerinden Ladikli Ahmed Hüdai anılacak

Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı Başkanı Mevlüt Hilmi Bilici 25 Haziran 2023 tarihinde Konya Ladik, Çalıbağ Mevkiinde gerçekleşecek olan Ladikli Ahmed Hüdai Hz. Anma Programına tüm Türkiye ve Dünyadan Ahmed Ağa sevenlerini davet etti.

Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı Başkanı Mevlüt Hilmi Bilici 25 Haziran 2023 tarihinde Konya Ladik, Çalıbağ Mevkiinde gerçekleşecek olan Ladikli Ahmed Hüdai Hz. Anma Programına tüm Türkiye ve Dünyadan Ahmed Ağa sevenlerini davet etti.

"Hali AHVAL imden Kimseler bilmez,

Bir derde uğradım dermanı olmaz,

Eflatun, Ettiba bir çare bulmaz

Dertliler dermanı Lokman’a söyle"

Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı Başkanı Mevlüt Hilmi Bilici açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ladikli Ahmed Hüdai Hz.

Bir Allah Dostu Ümmi bir Aşık ve Asker.Tam 26 Yıl Askerlik yapmış ve birçok cephede Şanlı Ordumuz adına savaşlara katılmış iki abisi de bu savaşlarda Şehit olmuş ve nihayet bir savaş da ağır yaralanıp bitap düştüğü anda Hak katından ve Hz. Hızır As. Eliyle kendisine sunulan bir suyu içerek( ab-ı hayat) o gün içine aşk ateşi düşmüş ve sonraki yıllarda Hocam dediği Hızır As.ile artık dost ve yaren olmuştur.

Ümmi olmasına rağmen binlerce beyit söylemiş ve kendisini sevenlere bu hali şöyle izah etmiştir.’ İçim şu göğsüm öyle bilgi ve aşk ile dolu ki yıllarca anlatsam bitmez ve ne sizin dinlemeye ne de benim anlatmaya takatim yetmez‘ demiş ve ilmi ve ulvi seviyesini bu şekilde izah edebilmiştir.

Hocası Hızır As ile birçok göreve anında gider, manevi telefon hattı ve yoluyla göreve çağrılır ve buna da birçok seveni şahit olmuştur.Efsane değildir, efsaneler yoktur aksine hep gerçekler vardır.Bazılarına bazen bu gerçekler çok afaki ve ütopik, hayal ürünü gibi gelse de Hakikat alemi öyle sırlarla doludur ki biz aciz insanoğlunun bu konuda yorum yapıp yokmuş gibi davranması da bu ilahi gerçekleri değiştirmez. İsteyen istediği gibi inanır tabii ki..

Anında saniyeler içinde Amerika ya, Hindistan a veya Dünyanın bir ucuna gider ve hatta oralardan görev dönüşü oralara has meyveler, filan da getirir. Hatta o gittiği ülkeleri bilenler sorular sorar ve sokak sokak ve cadde cadde tarif eder. Sübhanallah. En iyisini Rabbim bilir.. Ahmed Ağa’nın Görevden geldiğinde yorgun ve çok enerji harcamış halini başta ev ahalisi olmak üzere birçok dostları görmüş ve şahitlik etmişlerdir.

Ahmed Ağa ya hep sormuşlar ve aslında günümüze de ışık tutan şu derin mesajı vermiştir.Ahmed Ağa sen hangi tarikata hangi cemaate bağlısın ve bize de bir tarikat öner cemaat öner,günlük vird( zikir) ver ve söyle de bizde onu yapalım dediklerinde ,’’ oğlum ben ne tarikat ne cemaat ehliyim ben Hakikat ehliyim demiş ve ben cahil ve Ümmi bir kulum’’ deyip nihayete erdirmiştir bu tartışmaları ve konuşmaları.

Son olarak da Vakfımızın kuruluş hikayesi ve hedeflerine değinip nihayete erdirelim;Hem Ahmed Ağamızın adını yaşatmak,hem topluma örnek bireyler yetiştirmek ve kaybolmaya yüz tutan safi din anlayışını,vatan anlayışını ve aile ve toplum anlayışını özellikle gençlerin tüm bu değerlerden uzaklaşmadan yaşamalarını sağlamak ,özümüze dönmek ve bu anlamda hem beşeri hemde ilmi ve teknolojik tüm imkanları yeni nesile sunmak ve Ahmed Ağamızın taa 1960'lı yıllarda ‘bir gün gelecek benim adıma bir Vakıf kurulup bu Vakıf Tüm Dünya da faaliyet yaparak duyulacak ve topluma faydalı olacak‘ deyip vakfın adını taa o yıllarda belirlemiş olmasına saygı duyarak - ki yukarıda başlarken yazdığım beyit de AHVAL adı bundan dolayı vurgulanmıştır. Vakfımzıın Adı Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı olmakla birlikte Kısa hali ise AHVAL dir- tüm bu amaçlar doğrultusunda kurduk..

Türkiye teknik ve teknolojik üstünlüğü de elde edecek ve yeni gelen nesil Altın Nesil olacak müjdesi de vardır Ahmed Ağamızın. Vakfımızın bu hedeflerini gerçekleştirmesi için ilk projemiz yakın zamanda Ladik de başlayacak olan Külliye ve Kültür Merkezimiz olacaktır. Külliyemizde her türlü eğitim ve sosyal faaliyetler yanında günlük çorba ikramı ve Ladik e ziyarete gelen misafirlere de mihmandarlık yapma ve bir dinlenme ve tefekkür etme mekanı sunmak istiyoruz. Ayrıca projede kapsamlı kütüphane ve de çeşitli ilmi ve beşeri kurslar ve eğitim faaliyetleri de olacaktır. Bu kapsamda Vakfımıza teveccüh besleyen ve yardım eden hayırseverlerimize de teşekkür ederiz.Tüm Hayırsever kardeşlerimizi de Vakfımızın bu ulvi amaçları yerine hızla getirmesi noktasında destek ve yardım yapmaya davet ediyorum. Projelerimiz de hayallerimiz de sınırsız. Allah izin verdiği müddetçe bu hizmeti devam ettirmek bizim borcumuzdur.

Allah Ahmed Ağamıza Rahmet Etsin ve Bizi Cennette Kavuştursun.

ladikli-ahmed-aga-anma-programi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler