Konya'nın göbeğinde 2,5 milyar liralık dönüşüm: 5 yılda tamamlanacak

Konya'nın göbeğinde 2,5 milyar liralık dönüşüm: 5 yılda tamamlanacak

Konya'nın Karatay ilçesinde Hz. Mevlana Türbesi'nin arkasındaki 250 bin metrekarelik alanda büyük bir dönüşüm projesi uygulanıyor. 5 yılda tamamlanması planlanan projenin güncel değeri 2.5 milyar lira.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Alnımızın Akıyla Karatay Aşkıyla 5 Yıl" temasıyla gerçekleştirilen programda, Karatay'a kazandırılan eserleri ve hizmetleri kamuoyuyla paylaştı.

Her Alanda Gelişen Bir Karatay Var

Geride kalan 5 yılda birçok önemli projeye imza attıklarını belirten Başkan Kılca, "2019'da Karatay için 73 proje belirlemiştik. 5 yılda 241 yatırımı yani hedeflediklerimizin 3 katından fazlasını Karatay'a kazandırdık. Tüm bu yatırımlarımızı da yüzde 100 öz kaynaklarımızla hayata geçirdik" dedi.

Büyük Bir Dönüşüm Projesi Uygulanıyor

Başkan Kılca, 800 yıllık tarihi Obruk Hanı'nı restore ederek çevre düzenleme çalışmalarının ilk etabını tamamladıklarını, Savatra Antik Kenti'ni gün yüzüne çıkardıklarını ve Hz. Mevlana Türbesi'nin arkasında toplamda 250 bin metrekarelik yenileme alanı içerisinde çok büyük bir dönüşüm projesi uyguladıklarını söyledi.

Çalışmanın Değeri 2.5 Milyar Lira

Türbe arkasında bugüne kadar 100 bin metrekarelik alanın kamulaştırmasını yaptıklarını ve bölgedeki kamulaştırma oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Kılca, "Bu çalışmamızın güncel değeri ise tam 2.5 milyar lira" dedi.

Proje 5 Yılda Tamamlanacak

5 yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında;

  • Hz. Mevlana Türbesi'nin arkasındaki alan yenilenecek,
  • Yeni parklar ve yeşil alanlar oluşturulacak,
  • Tarihi ve kültürel mirasın korunması için çalışmalar yapılacak,
  • Bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınması için projeler geliştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum