Konya'nın en kurak ilçesinde yoğun yağış! Yağmur suları obruğu da doldurdu

Konya'nın Karapınar ilçesinde 15 gün önce meydana gelen ve 10 metre çapında, 25 metre derinliğindeki dev obruk dün etkili olan yoğun yağmur yağışı ile birlikte su ile dolarak adeta göle döndü. Suyun ne zaman çekileceği ise merak konusu oldu

Türkiye'nin en kurak bölgelerinden Konya'nın Karapınar ilçesinde son günlerde etkili olan kuvvetli yağmur ilçe haklını hem sevindirdi hem de zor anlar yaşattı. İlçedeki bazı tarlalar göle dönerken çiftçiler suyu tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Öte yandan ilçeye bağlı Mısırlı yaylasında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 10 metre çapında, 25 metre derinliğindeki obruk da dün etkili olan yoğun yağışla birlikte su ile doldu.

Karapınar'da son günlerde etkili olan yağışlar bazı yerlerde sele dönüştü. İlçeye 10 kilometre mesafedeki Mısırlı yaylasında dün 2 saat boyunca devam eden yağış yaklaşık 15 gün önce köyün yakınlarında meydana gelen 10 metre çapında, 25 metre derinlikteki obruğun tamamını su ile doldurdu.

Mısırlı yaylasında yaşayan Mehmet Özata, akşam saatlerinde başlayan yağmurun çok şiddetli ve sağanak halinde olduğunu anlatarak, "Her yerden su geliyordu. Yaylada 2 obruk var. Birisinde sellerle gelen topraklar obruğa dolarken diğeri ise tamamen su oldu. İnsanoğlu uğraşsa bu suyu doldurması mümkün değil. Sabah saha kontrolüne çıktığımızda bu görüntü ile karşılaştık. Suyun nereye gideceğini veya nasıl boşalacağını biz de merak ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.