Konya'dan aldıkları makinelerle mama üretimine başladılar

Amasya'da Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği atölyede, Konya'dan aldıkları makinelerle yiyecek artıklarını kedi ve köpek mamalarına dönüştürüyor.

Amasya'da bulunan Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tarım ve hayvancılık alanında öğrencilere eğitim verirken, atık yönetimi ve hayvan dostluğu konularında da örnek bir projeye imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle oluşturulan atölyede, öğrenciler ve öğretmenler modern makinelerle ekmek ve yemek artıklarını kedi ve köpek mamalarına dönüştürüyor.

m3.jpg

Okulun pansiyonunda artan yemeklerin çöpe atılmasını engellemek ve bu artıkları kedi ve köpekler için besin değerine dönüştürmek amacıyla başlatılan proje, Konya'da bir meslek lisesinde üretilen özel makinelerin kullanılmasıyla hayata geçirildi. Makinelerin çalışma prensipleriyle ilgili temel eğitim alan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte kolları sıvayarak üretime başladı.

m4.jpg

Üretilen mamaların ilk etapta bölgedeki hayvan barınaklarına satılması planlanıyor. Ayrıca, okulun bahçesinde bulunan sokak hayvanları da bu mamalarla düzenli bir şekilde besleniyor. Hayvan Sağlığı Bölümü Öğretmeni Memduha Altunkaya, projede yer alan öğrencilerle birlikte sokak hayvanları için kedi ve köpek mamaları ürettiklerini belirterek, "Okulumuzda can dostlarımız olan sokak hayvanları için kedi ve köpek maması üretiyoruz. Bunların yapımında pansiyon yemekhanesindeki artıkları da kullanıyoruz" dedi.

m2.jpg

Öğrenci Arda Altunkaynak ise üretimden duyduğu memnuniyeti "Artan yemeklerin boşa gitmeyip hayvanlara mama olmasını sağlamaktayız" diyerek ifade etti.

m1.jpg

Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, okulda gerçekleşen üretim atölyesini ziyaret ederek, "Amatör ruhla başlanıp profesyonel bir duruma doğru giden bir üretim gerçekleşiyor. Öğrencilerimiz öğrenip, üretip değerli bir iş yapıyorlar" şeklinde konuşarak okul müdürü Turan Köse ve ekibiyle birlikte öğrencileri kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.