Konya’da yurt ve barınma sorunu yok

Konya’da yurt ve barınma sorunu yok

Konya’da özellikle muhalif partilerin gündeminde olan yurt sorunu söylentilerine sert tepki geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan tam kapanma döneminin ardından alınan yüzyüze eğitim kararı sonrası farklı şehirlere giden öğrencilerin barınmasıyla ilgili özellikle muhalif kanattan yoğun sesler gelmişti.

Konuyla ilgili yetkili makamların açıklamaları süreç içinde devam etmişti.

Kredi Yurtlar Kurumunun yetkili sendikası Büro-Memur-Sen Konya Şube Başkanı Murat Koçyiğit ile Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin üniversite gençliğinin yurt sorununa dair müştereken bir açıklama yaptı.

Yapılan ortak açıklamada şu cümleler kullanıldı:

- Covid pandemisi hayatı tüm boyutlarında etkiledi. Tabi eğitimi ve yükseköğretimi de. Mart 2020’den beri yüzyüze eğitim büyük oranda yapılamadı.

- Özelikle yükseköğretimde öğrencilerimiz üniversitelerini özlediler, kampüsleri özlediler. Bu nedenle bu yıl Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarımıza 2 katı başvuru oldu.

- Geçmiş 5-6 yılın istatistiklerinde yıllık 300-350 Bin bandında başvuru olurken bu yıl Covid pandemisinin etkisi ile 2 katı 600 Bini aşkın başvuru oldu.

- Ülkemizde her yıl üniversitelerin açıldığı ilk ayda öğrencilerimizin barınma sorunu olurdu. Bu yıl, sorunun 2 kat olacağını, buradan maniplasyon alanı üretilebileceği, gençlik hareketi kamuflajlı Gezi çıkarmaya yönelik bir atraksiyon bekliyorduk.

- ABD ile aramızda büyük krize neden olan Osman Kavala’nın stratejisini belirlediği Sorosçu yapılar, öğrencilerimizin bu insani sorununu maniple edeceklerdi, ettiler.

- İstanbul başta olmak üzere üniversite şehirlerinde öğrenci bile olmayan profesyonel yapıları parklarda yatırarak algı operasyonu yaptılar.

- Bugünlerde de aynı yapılar yemek, yurt ücretleri, burs miktarları üzerinden gençliği hareketlendirmeye çalışıyorlar.

- Ancak gençlerimiz aklı selimdir, bu tuzağa düşmez, düşmedi. Eylül ayından itibaren ifade ettik; Evet, üniversite gençliğinin üniversitelerin açıldığı ilk ayda barınma sorunu olur. Onlarca yıldır böyledir.

- Son yıllardaki büyük yatırımlarla KYK Kapasitesini 5-6 kata çıkarmakla bu sorunu büyük oranda çözse de her yıl üniversitelerin açıldığı ilk ayda bu bir stres üretir. Ancak Kredi Yurtlar Kurumumuzun altyapısı ve kapasitesi, Belediye ve Valiliklerimiz başta olmak üzere Devletimizin sorunu sahiplenme düzeyi ve en önemlisi STK’larımızın ibadet saikinde yürüttüğü hizmetler, bu krizin maniple edilmesine izin vermedi.

- Devlet-millet birlikteliğinin ürettiği kapasite bu krizi yönetebilir kılmaktadır. Tabi bir de KYK personelinin yıllar içinde oluşturduğu kriz yönetim tecrübesini de hususen zikretmek gerekir.

- Sonuç olarak Konya özelinde, her yıl yaşanan sorun, KYK çalışanlarımızın üstün gayretleri ile büyük oranda çözüldü. Konya'mızda an itibari ile talep edip de yerleştirme işlemi yapılamayan kız öğrencimiz kalmadı.

- Erkek öğrencilerimiz için ise yedekte bekleyen az sayıda öğrencimiz kaldı. Onlar içinde kısa zamanda yerleştirme işlemi tamamlanacak.

whatsapp-image-2021-11-02-at-12-49-31.jpeg

- AMA O DÖNEMDE SORDUĞUMUZ BAZI SORULAR HALA CEVABINI BEKLEMEKTE;

- Bu maniplasyonun operatif üssü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Son 2 yıl içinde STK’lara tahsisli yurt hizmeti sunan binaları boşalttıran İstanbul Belediyesi, bu süre zarfında kaç yurt kapasitesi yaratmıştır?

- Bu boşalttırılan yurt binaları hangi yapılara tahsis edilmiştir?

- Son 2 yıl içinde İstanbul Belediyesinin yapıp Kredi Yurtlar Kurumuna yurt olarak kullanılmak üzere tahsis ettiği bina var mıdır?

- Konya belediyesi otel kiralayıp bugüne kadar öğrencilerimizi misafir ederken İstanbul Belediyesi kaç öğrenciye barınma hizmeti sunmuştur?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.